Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hámor Vilmos harmadszor is mosolyt csal az emberek arcára

A praktikum és a szellemiség vezérelte Hámor Vilmost, amikor úgy döntött, hogy a könyvborítójának nyomdai feldolgozásakor feleslegesnek tűnő papírcsíkot is hasznosítja valamire: a különleges könyvjelzőre került többek között a 130 éve született Helen Keller “Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül”idézete. A nevezett amerikai hölgy  volt az első olyan siketen és vakon tanuló diák, és később író, aki egyetemi diplomát szerzett. “Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”sorokat pedig Braille-írással vésték a papírszélre azok kedvéért, akiknek gondot okoz az olvasás. Eddig mindösszesen százhúszezer forint gyűlt össze abban a becsületkasszában, melyet az idézett sorokat tartalmazó lapocska mellé helyeztek el több nyugíjasklubban, ahol Hámor Vilmos szívesen megfordul, mert mint mondta, becsüli azokat az  embereket, akik idős koruk ellenére sem gubóznak be, és a rendszeres foglalkozásokon megtalálják még a maguk örömét. Az irodalmár úgy vette észre, hogy mióta a nála korosabb emberekkel találkozik, azok szinte hozzá fiatalodnak, és nem fordítva. Hámor Vilmosnak egyébként feltett szándéka, hogy a tavaszig még gyarapodó adományból nyomtatót vásárol a világtalanoknak.
A “szívet melengető derűs történetek”részben az íróval is megestek, de van, amelyikről barátai által szerzett tudomást. Az őszi könyvszalonra megjelenő kötet szerzője a rábapordányi községi könyvtárban a mosolyról sok szépet mondott: két ember közt a legrövidebb út, vagy a legolcsóbb és a leghatékonyabb szépítőszer; tovább fokozva: a mosoly az a kulcs, amely minden ember szívének a zárját nyitja. Hámor Vilmos írásainak akkora sikere van, hogy nem ijesztgetésnek szánta, de a következő könyvünnepre elkészül a harmadik kiadvánnyal. - Az életben soha nem az egymás felett aratott győzelem a fontos, hanem a másikat sikerhez, örömhöz, mosolyhoz segíteni olyan áron, hogy nekünk közben le kell lassítani - foglalta össze írói hitvallását a szerző.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.