Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hagyományos magyar öltözetben versenyeztek

Harmadik alkalommal rendezték meg a Hanyi Táltoscsikók az év eleji  tradicionális íjászversenyt, melyre idén ötvenketten neveztek be, de menet közben is csatlakoztak a programhoz. A szervezők arra törekedtek, hogy minél színesebb legyen a délelőtt kezdődő verseny. A résztvevőket mindössze arra kérték, hogy lehetőség szerint hagyományos magyar öltözetben jelenjenek meg. A jelentkezőket hét, illetve nyolcfős csapatokra osztották; mellettük dolgoztak a kísérők, akik a célzást és a találatokat felügyelték. A számolás a nőkre maradt, mert ők összesítették a pontokat. A megfáradt versenyzőket délben Élő Imre babgulyása vidította fel. – Mindenki a saját erőviszonyának megfelelően választ magának íjat, a vessző meg az előbbihez igazodik – mondta Kocsis Gábor. A régi jól ismert laminált íjak mellett újabban megjelent a szaruberakásos biokompozit változat.
– Az elmúlt évekhez hasonló eredményességgel zártuk a versenyt – jelentette ki Csombók Imre. A “táltoscsikók” szereplése ebben az évben ezzel közel sem zárult le, mert a falunapokra rendszeresen hívják őket. A négy családból verbuválódott egyesület újabb tagokat nem enged be, de nyilvános rendezvényeikre mindig elvárják a széles publikumot. Egyre több fiatal érdeklődik a hagyományos íjászat iránt, ezért az utánpótlás biztosított. Közéjük tartozik a három éve nyilazó farádi Csombók Nikoletta, aki szintén jó programnak tartja az íjászatot. A kisebb testvér, Antónia nagyon szeret a szabadban, és hobbija révén már eddig is több barátra tett szert.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.