Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hagyományok napja Enesén

Mesterházy József polgármester tájékoztatásul elmondta, hogy Bakay Kornél professzor előadásában a magyarok eredetével foglalkozott. Az iskola, illetve a kultúrház udvarán folytatódó hagyományok napja fő gerincét idén is a néptáncosok előadása adta. A helyiek a kónyiakkal együtt perdültek-fordultak a színpadon, tárogatón játszott Vesztergám Miklós, de előtte még a Muzsikás együttes és a dudások szórakoztatták a közönséget. Akinek úgy hozta a kedve, rophatta a  moldvai táncházban, és igencsak parázsos hangulatot teremtett a dunaszegi Rezeda Népzenei Együttes. A nyugdíjasklub tagjai nagyanyáink ételeivel járultak hozzá a megjelentek jó kedélyállapotához. A falu vezetője jelezte, hogy nagyon rövid idő alatt elkapkodták a süteményeket, de hasonló népszerűségnek örvendett a pacalpörkölt és a babgulyás a kevésbé édesszájúak körében. Mindezek mellett kovács, fazekas, gyöngyfűző, perecsütő mutatta be mesterségbeli tudását.
- Sokan vagyunk, akik úgy gondoljuk, hagyományainkat ápolni kell, hiszen az a nemzet, amely gyökerek nélkül próbál élni, annak jóval kisebbek a fennmaradási  esélyei - érvelt Mesterházy József - majd így folytatta: legalább évente egy alkalommal kapjon a faluban kiemelt figyelmet mindez. A polgármester arról a nemrég felvetődött, megfontolásra érdemes ötletről is beszélt, amely szerint akár az évszakokhoz is köthetnék a jövőben a hagyományok napját.

Beküldés dátuma: 2010. 07. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.