Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ha megszólítják az embereket, a fehértóiak rögtön segítenek

Az önkormányzat úgy vészelte át a tavalyi évet, hogy intézményeit mindenképpen megkívánta tartani. A község vezetője az elért eredmények közé sorolta, hogy  közel 400 méteres szakaszon elkészült a Kossuth és a Petőfi utcai járda. A korábban kialakított, de üresen álló nagy parkba sétálóutat, és pályázati pénzből EU-s színvonalnak megfelelő játszóteret építettek, továbbá  világítóberendezésekkel szerelték fel a területet. Nagyon jól működik a 2010-ben indult családi napközi – szögezte le Tóth Alice. Az alsósok Enesén tanulnak, de az ebédet már Fehértón fogyasztják el, és ezt követően pedagógusok felügyelnek a tizennégy gyermekre. Az óvodába huszonketten járnak, aminek a falu vezetője különösen örül. 2011-ben az önkormányzat elhatározta, hogy ideje felújítani a hivatal épületét: a burkolatcserével párhuzamosan megtörtént a vizesblokkok korszerűsítése, új ajtókat és ablakokat építettek be. A helyhatóság két évvel ezelőtt vásárolta meg a falu közepén álló, omladozó, összképet romboló Derzsi-házat. Helyére olyan többfunkciós épületet szánnak, amelynek már elkészült a látványterve, az udvarra pedig szintén nem egyféle sporttevékenységre alkalmas területet szeretnének. Olyan pálya kialakítására adták be a pályázatot, amely megfelel a labdarúgók, a kézi-, valamint kosárlabdázók számára. A projekt további része a lelátó és a tizenöt férőhelyes parkoló. Az ígéretek szerint az átlagosnál rövidebb lesz a pályázat elbírálási ideje, ezért várják a pozitív fejleményeket.
A megszokott rendezvényeinket – a nőnapot, a falunapot, a Mikulás és karácsonyváró ünnepséget – annyira megkedvelték az emberek, hogy természetes az ezeken való részvétel. Az önkormányzat első kérésére jönnek a helyeik és segítenek.

– Összességében elmondhatom, hogy pozitívan zártuk a 2011-es évet, megmaradt az idei pályázatok önrésze is – hangzott az interjúban. Az ötszáz lakosú Fehértó – adottságaihoz mérten – minden pályázati lehetőséget megragad, ezenkívül nagy odafigyeléssel gazdálkodnak. Mivel a településen a munkakörök jelentős része a feladatalapú támogatás rendszerébe tartozik, a polgármester reméli, hogy az embereknek továbbra is megmarad  az állása. Egyelőre kérdéses pont  a  leendő körjegyzőség, de mivel a gesztor önkormányzat Enesén működik, átkérték magukat a győri járáshoz; a többi már a döntéshozókon múlik.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek