Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Győrsövényházi lurkófesztivál

Az időjárás mostanság számtalanszor bebizonyítja, hogy milyen  nagy úr, és a sok kár okozása mellett az már csak a kisebbik baj, amikor könnyedén felülírja a szabadtéri rendezvényeket. Ha nem szakad és nem fúj, az már a szervezőknek fél siker. Hokstok Imre polgármester megmutatta azt a nyakában lógó lurkójelvényt, valamint a menetlevelet, melyet minden fiatal megkapott a regisztráció után, na és persze egy hűsítő jégkrémet. A bátor benevezők sorra vehették az összes ügyességi játékot a sportpályán, ahol stílusosan sportszelet várta az akadályokon túljutó gyerekeket. A szülői munkaközösség erejéből és idejéből 400 palacsinta sütésére futotta, ezért aki nem ért oda időben, már csak jövőre kaphat a frissen készített finomságból. Hegyi Márta pedagógus játék közben magyarázta, hogy mi a feladata a gyerekeknek: a természetben, valamint a ház körül megtalálható hétköznapi tárgyakat tapintás alapján kell felismerni. A Beziről érkező Ardeleán Krisztián István elárulta, hogy szinte mindegyik feladatot sikeresen teljesítette, s jót szórakozott az ugrálóvárban, de a golfjáték is tetszett neki. A fiú profi módon “tudósított” a rendőrség 270 km/órás sebességet is elérő Audi TT Coupe gépjárművéről, melybe most nyugodtan beülhetett, és megtekinthette a műszerfalat, valamint az érintőképernyős navigációs eszközt. A rend őrei türelmesen magyaráztak az autóba beülő kíváncsiskodó gyerekeknek. Krisztián nem zárta ki, hogy legközelebb is ellátogat a lurkófesztiválra.Meg is teheti, hiszen a győrsövényházi polgármester a folytatásról beszélt. A május végére időzített lurkó után június utolsó szombatján újabb - nemcsak a csintalan kópé lova-soknak szánt - fesztivál várja az érdeklődőket, név szerint a lókötő, augusztusban pedig a hagyományos- falunap.


Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.