Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Győrsövényházi lurkófesztivál

Az időjárás mostanság számtalanszor bebizonyítja, hogy milyen  nagy úr, és a sok kár okozása mellett az már csak a kisebbik baj, amikor könnyedén felülírja a szabadtéri rendezvényeket. Ha nem szakad és nem fúj, az már a szervezőknek fél siker. Hokstok Imre polgármester megmutatta azt a nyakában lógó lurkójelvényt, valamint a menetlevelet, melyet minden fiatal megkapott a regisztráció után, na és persze egy hűsítő jégkrémet. A bátor benevezők sorra vehették az összes ügyességi játékot a sportpályán, ahol stílusosan sportszelet várta az akadályokon túljutó gyerekeket. A szülői munkaközösség erejéből és idejéből 400 palacsinta sütésére futotta, ezért aki nem ért oda időben, már csak jövőre kaphat a frissen készített finomságból. Hegyi Márta pedagógus játék közben magyarázta, hogy mi a feladata a gyerekeknek: a természetben, valamint a ház körül megtalálható hétköznapi tárgyakat tapintás alapján kell felismerni. A Beziről érkező Ardeleán Krisztián István elárulta, hogy szinte mindegyik feladatot sikeresen teljesítette, s jót szórakozott az ugrálóvárban, de a golfjáték is tetszett neki. A fiú profi módon “tudósított” a rendőrség 270 km/órás sebességet is elérő Audi TT Coupe gépjárművéről, melybe most nyugodtan beülhetett, és megtekinthette a műszerfalat, valamint az érintőképernyős navigációs eszközt. A rend őrei türelmesen magyaráztak az autóba beülő kíváncsiskodó gyerekeknek. Krisztián nem zárta ki, hogy legközelebb is ellátogat a lurkófesztiválra.Meg is teheti, hiszen a győrsövényházi polgármester a folytatásról beszélt. A május végére időzített lurkó után június utolsó szombatján újabb - nemcsak a csintalan kópé lova-soknak szánt - fesztivál várja az érdeklődőket, név szerint a lókötő, augusztusban pedig a hagyományos- falunap.


Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.