Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gyermek focisták Rábatamásiban

A harmadik forduló első korcsoportjában a csornai Rákóczi, a kónyi, a mihályi és a szanyi általános iskola, a második kategóriában pedig szintén a rákóczisok, valamint szanyiak és a kónyiak játszottak, s ezenkívül a csornai Széchenyi diákjai. A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség második esztendeje szervezi a rangadósorozatot körzeti, megyei és országos fordulóra bontva - tudtuk meg Varga Tivadartól. A meccsek után felállt a rangsor: az első korcsoportból a csornai Rákóczi, a másodikból pedig a Széchenyi-iskola csapata szerzett pontelőnyt, és jutott tovább a megyei döntőbe. A szervezők szándéka szerint a torna arról szól, hogy a gyerekek megkedveljék a labdarúgást, és ezáltal megújulhat a magyar foci. Az ügyesebb játékosoknak meg lesz az esélye arra, hogy egyesületi színekben folytassák a mérkőzéseket.
Szalai Attila, a csornaiak csapatkapitánya örömmel fogadta érdeklődésünket. Lelkesen válaszolt arra a kérdésre, hogy mióta rúgja a bőrt. - Öt éves korom óta futballozok a CSSE-n. Attila a mostani rangadón a Széchenyit erősítette. A jól szervezett csapattal három esztendeje focizik, s társai összjátékával abszolút elégedett. A kis csatár izgalmas mérkőzéseken van túl csapatával. A Cristiano Ronaldot példaképéül választó Attila elmondta, hogy miért lett belőle csatár: - Mert technikás játékos vagyok és jó góllövő. A csornai focista családjával együtt várja a focivébét, s azt is elárulta, hogy a portugáloknak szurkol. 
Varga Dávid, a Rákóczi csapatkapitánya az éremosztó után állt kameránk elé. A az ifjú csatár eszmélése óta szereti a labdát, iskolájában és a városi sportegyesületben is játszik. Dávid elégedett a fiúk teljesítményével, s szerinte a védelem és a csapat összeállítása is kielégítő. Apukájával az angol és a spanyol focistáknak szorít a közelgő világbajnokságon. Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.