Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gyémántdiplomás pedagógust köszöntöttek Rábatamásiban

Varga Miklósné szép emlékeket őriz pedagógustársairól és a gyerekekről az iskolában töltött sok-sok évtizede alapján. A kellemetlen élmények - mint mondta - azóta elhalványultak, ezért a gyémántdiplomával kitüntetett tanító csak a jóról tudott beszámolni televíziónknak. Az aktív munkával töltött esztendőket befejező hölgy több mint hatvan éve szerezte meg Sopronban tanítói diplomáját. A fiatal pedagógus Markotabödögén kezdte pályáját, majd négy év munka után ment férjhez, és került Rábatamásiba, ahol nyugdíjazásáig oktatta a nebulókat. Ezután sem hagyta ott végleg a katedrát, mert hét évig tanított Magyarkeresztúron. Hosszú esztendőkön át foglalkozott a kisebbekkel, de néha a felsősöket is tanította. Pedagógustársainak pedig azt üzeni, hogy csak akkor érdemes ezt a hivatást választani, ha szeretettel közelítenek a gyerekekhez.
A nyugdíjas tanító rosszal sosem, viszont eleven diákkal annál inkább találkozott, és ebből az következik, hogy számára e két minősítés külön kategória. Élénken élnek az emlékezetében azok a szeptemberi napok, mikor az elsősök félszegen, mosolyogva ültek be az iskolapadba, majd tudással felvértezve zárták a tanévet: írtak, olvastak és számoltak. Varga Miklósné szerint a felsőbb osztályba járó gyerekek is szép eredményeket érnek el, de náluk ez már nem annyira szembetűnő, mint a kicsiknél. - A gyémántdiplomának természtesen nagyon örül, és ehhez kapcsolódóan így reagált: - A Jóistennek köszönhetem, hogy megértem ezt a kort, mert az elismerés bizonyos évek után jár. Mostanság a ház körüli teendőkkel van főleg elfoglalva, de szívesen jár a rábatamási nyugdíjasklubba, ahol dalolni tanítja társait, és lelkesen készül a többiekkel  a falu ünnepeire. Gyémántdiplomája alkalmából pedig fogadhatta Szabó István polgármester elismerő szavait.

Beküldés dátuma: 2010. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.