Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gyémántdiplomás pedagógust köszöntöttek Rábatamásiban

Varga Miklósné szép emlékeket őriz pedagógustársairól és a gyerekekről az iskolában töltött sok-sok évtizede alapján. A kellemetlen élmények - mint mondta - azóta elhalványultak, ezért a gyémántdiplomával kitüntetett tanító csak a jóról tudott beszámolni televíziónknak. Az aktív munkával töltött esztendőket befejező hölgy több mint hatvan éve szerezte meg Sopronban tanítói diplomáját. A fiatal pedagógus Markotabödögén kezdte pályáját, majd négy év munka után ment férjhez, és került Rábatamásiba, ahol nyugdíjazásáig oktatta a nebulókat. Ezután sem hagyta ott végleg a katedrát, mert hét évig tanított Magyarkeresztúron. Hosszú esztendőkön át foglalkozott a kisebbekkel, de néha a felsősöket is tanította. Pedagógustársainak pedig azt üzeni, hogy csak akkor érdemes ezt a hivatást választani, ha szeretettel közelítenek a gyerekekhez.
A nyugdíjas tanító rosszal sosem, viszont eleven diákkal annál inkább találkozott, és ebből az következik, hogy számára e két minősítés külön kategória. Élénken élnek az emlékezetében azok a szeptemberi napok, mikor az elsősök félszegen, mosolyogva ültek be az iskolapadba, majd tudással felvértezve zárták a tanévet: írtak, olvastak és számoltak. Varga Miklósné szerint a felsőbb osztályba járó gyerekek is szép eredményeket érnek el, de náluk ez már nem annyira szembetűnő, mint a kicsiknél. - A gyémántdiplomának természtesen nagyon örül, és ehhez kapcsolódóan így reagált: - A Jóistennek köszönhetem, hogy megértem ezt a kort, mert az elismerés bizonyos évek után jár. Mostanság a ház körüli teendőkkel van főleg elfoglalva, de szívesen jár a rábatamási nyugdíjasklubba, ahol dalolni tanítja társait, és lelkesen készül a többiekkel  a falu ünnepeire. Gyémántdiplomája alkalmából pedig fogadhatta Szabó István polgármester elismerő szavait.

Beküldés dátuma: 2010. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.