Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gyarapszik a téti helytörténeti gyűjtemény

Az óvónő végzettségű Langné Balázs Ilona nyugdíjazása előtt a művelődési házat vezette, ahol megkezdte a település múltjához kötődő tárgyak rendszerezését, majd  mióta megnyílt a téti helytörténeti kiállítás, a tárlat gondozója lett. Sok anyagot kaptak a hagyományőrző egyesülettől, de a felhívásukra a téti polgároktól is számtalan felajánlás érkezett. Azóta folyamatosan bővül a gyűjtemény, s szinte nincs olyan hét, hogy ne kapnának egy-egy régi kiadványt, hímzett ruhadarabot vagy dísztárgyat.
Az épület első helyiségében olyan nem téti vonatkozású porcelán és használat tárgyak is helyet kaptak, amelyeket egy rábacsécsényi asszony ajánlott fel a településnek. Az iskolatörténeti részlegben gyermekjátékok és mindenféle óvodai emlékek kerültek elhelyezésre. Nem messze ezektől konyhai eszközöket és egyéb háztartási berendezéseket állítottak ki. A kenyérsütés kellékei és a mezőgazdasági munkaeszközök a teraszon láthatók.
– A kamrák és a padlások mélyén megbújó, eleink életét felidéző emlékek mind a téti kiállításhoz kerülnek, ezért lassan helyhiánnyal küzdenünk – mondta Langné Balázs Ilona. A tárlat folyamatos nyitva tartását nem tudják biztosítani, de csütörtökön 14-től 17 óráig az épületbe be lehet menni, ezenkívül aki jelzi a szándékát a megadott telefonszámon, annak kinyitják a kapukat. Arra is van példa, hogy az iskolai
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.