Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gyalog, kerékpárral és lovas szekérrel


Németh Andrea megjegyezte: erre a kisebb korosztály jelentkezését várták, a nagyobbaknak pedig kerékpáros ügyességi játékot és vetélkedőt szerveztek. Utóbbi tesztlapok kitöltését jelentette, és a szellemi totón  különböző közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre kellett megkeresni a helyes választ. A városüzemeltetési osztály környezetvédelemért felelős munkatársa hozzáfűzte: a farádi lovas egyesület jóvoltából sétakocsikázáson vehettek részt az érdeklődők, s az idei érdekesség a gördeszkás-bemutató volt. A helyi családsegítő szolgálat szakembereinek közreműködésével ún.kreatív sarkot működtettek, ahol különböző ajándék- és emléktárgyak készültek. Az eredményhirdetést megelőzően az ÁNTSZ szervezésében egészségügyi felmérést vezettek be a felnőtteknek.
Péter András László az autómentes nap jelentőségéről beszélgetett munkatársunkkal. Az ötödikes fiú elmondta, hogy gyakrabban kellene élni a tömegközlekedési eszközökkel, mert a személyautókból kiáramló gázok szennyezik a környezetet, s emiatt vékonyodik az ózonréteg, ami pedig a globális felmelegedést gyorsítja. Ifjú riportalanyunk eltökélten kijelentette: felnőtt korában is inkább kerékpározni fog, és megígéri, hogy odafigyel az egészségére.
Bóna Csilla pedagógus szerint a világnapok alkalmából reflektorfénybe került egy-egy témával év közben is ildomos foglalkozni, ezért a környezetismereti órákon gyakorolják a gyerekekkel a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait. A természet megszerettetésére és óvására kiváló alkalmat teremtenek a néhány hetes erdei iskolák, ahol a diákok közvetlenül is megtapasztalják az egyre inkább fogyatkozó, szennyeződéstől mentes élőhelyeket. Az intézmény rendszeresen benevez azokra a projektnapokra, melyeket a környezetvédelemmel kapcsolatban hirdetnek meg. A témába vágó tanulmányi versenyeken rendre indulnak a széchenyis diákok, a hasznos napon pedig a hulladékok újrahasznosítását beszélik az osztályok. Az egészséghónap keretében szervezett vetélkedőkön a mozgás előnyeire hívják fel a figyelmet.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.