Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gyalog, kerékpárral és lovas szekérrel


Németh Andrea megjegyezte: erre a kisebb korosztály jelentkezését várták, a nagyobbaknak pedig kerékpáros ügyességi játékot és vetélkedőt szerveztek. Utóbbi tesztlapok kitöltését jelentette, és a szellemi totón  különböző közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre kellett megkeresni a helyes választ. A városüzemeltetési osztály környezetvédelemért felelős munkatársa hozzáfűzte: a farádi lovas egyesület jóvoltából sétakocsikázáson vehettek részt az érdeklődők, s az idei érdekesség a gördeszkás-bemutató volt. A helyi családsegítő szolgálat szakembereinek közreműködésével ún.kreatív sarkot működtettek, ahol különböző ajándék- és emléktárgyak készültek. Az eredményhirdetést megelőzően az ÁNTSZ szervezésében egészségügyi felmérést vezettek be a felnőtteknek.
Péter András László az autómentes nap jelentőségéről beszélgetett munkatársunkkal. Az ötödikes fiú elmondta, hogy gyakrabban kellene élni a tömegközlekedési eszközökkel, mert a személyautókból kiáramló gázok szennyezik a környezetet, s emiatt vékonyodik az ózonréteg, ami pedig a globális felmelegedést gyorsítja. Ifjú riportalanyunk eltökélten kijelentette: felnőtt korában is inkább kerékpározni fog, és megígéri, hogy odafigyel az egészségére.
Bóna Csilla pedagógus szerint a világnapok alkalmából reflektorfénybe került egy-egy témával év közben is ildomos foglalkozni, ezért a környezetismereti órákon gyakorolják a gyerekekkel a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait. A természet megszerettetésére és óvására kiváló alkalmat teremtenek a néhány hetes erdei iskolák, ahol a diákok közvetlenül is megtapasztalják az egyre inkább fogyatkozó, szennyeződéstől mentes élőhelyeket. Az intézmény rendszeresen benevez azokra a projektnapokra, melyeket a környezetvédelemmel kapcsolatban hirdetnek meg. A témába vágó tanulmányi versenyeken rendre indulnak a széchenyis diákok, a hasznos napon pedig a hulladékok újrahasznosítását beszélik az osztályok. Az egészséghónap keretében szervezett vetélkedőkön a mozgás előnyeire hívják fel a figyelmet.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.