Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gondoskodnak a falu idős lakóiról

A rábaközi településen nagyon jól működik az idősek ellátó rendszere, és a szakemberek napi kapcsolatban vannak a nyugdíjasokkal: közel harmincan a házi segítségnyújtást veszik igénybe, hetvenen a szociális étkeztetéssel élnek, a nemrég felújított, idősek nappali ellátását biztosító intézményben pedig harminc személyt látnak el rendszeresen. A Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub tagjaira ugyancsak figyel az önkormányzat. Az idős emberek közül nem mindenki tud vagy szeretne eljárni a foglalkozásokra, ezért őket otthonukban keresik fel. Az önkormányzat, valamint a szociális központ munkatársai támogatják őket ügyes-bajos dolgaik intézésében, s ha kell, tanácsot adnak a rászorulóknak. Az egyedülállókat abban is segítik, hogy képesek legyenek kapcsolatot tartani a  hozzátartozóikkal, tehát támaszra találnak az élet minden apró-cseprő ügyeiben.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Pannon Nyugdíjas Szövetség, valamint az “Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség idősek napi ünnepségén adták át azokat a kitüntetéseket, amelyeket önkormányzatoknak, illetve polgármestereknek ítélnek oda a szépkorúakért kifejtett tevékenységükért.
Kónyt kétszeresen is elismerték. A megyei önkormányzat által alapított  “Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet”ráadásul másodszor adták oda a községnek, mert 2001-ben is érdemesnek találták a dicséretre. Aller Imre 1990 óta  a település vezetője, aki mindvégig önzetlenül támogatta a nyugdíjasok ügyét, ezért minden fórumon kiállt az idősek érdekeiért. Emberi megnyilvánulásait sokan példaértékűnek tartják, így személye garantálja a helyben élő korosabb emberek terveinek megvalósítását. A Pannon Nyugdíjas Szövetség Megyei Szervezete az Idősekért Kitüntető Címet szintén Aller Imrének nyújtotta át a Kónyi Piros Rózsa Nyugdíjas Klub javaslatára, mert a jelöléssel messzemenőkig egyetértettek.
– Több mint húsz éve polgármester vagyok, és mindig kiemelt figyelmet fordítottam az idősebb lakosságra, mert megérdemlik azt a törődést és gondoskodást, amelyet életük alkonyán tőlünk kapnak – mondta a kónyi vezető. Kónyban hatszáz főre tehető a 60.életévét betöltött nyugdíjasok száma, s közülük sokan laknak egyedül, mert az élet elszakította a párjuktól őket – tette hozzá Aller Imre.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.