Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Göcz Tibort választották a Kossuth-iskola igazgatójának

Örülhet a szakmunkásképzőben huszonöt éve tanító Göncz Tibor, hogy ilyen korrekt módon történt a csere és közvetlen elődje, Kertész Károly segítségével vehette át a vezetői széket. Oktatással kapcsolatos első pozitív élményeit a hanságfalvai általános iskolában szerezte. Később, a mosonmagyaróvári gimnázium reál tagozatos osztályában sem ment el a kedve a matematikától, pedig a tanrend szerint heti hét alkalommal foglalkoztak ezzel a tárggyal, s mellette elég sűrűn a fizikával.– Bármilyen megdöbbentő, nekem ebből a két tárgyból mindig jobb jegyeim voltak – mondta a pécsi főiskolán végzett matematika-fizika szakos  tanár, aki a csöglei általános iskolában kezdte pályafutását, s később innen Rábatamásiba folytatta. Az alsósoktól kezdve a felsősökig jól kiismerte ezt a korosztályt, és szaktárgyain kívül mással is foglalkozott, mint például a technikával. Utóbbiról azt gondolja, hogy akkoriban hasznos és jó dolog volt.
Göncz Tibor 1986-ban került a csornai ipariba, mely akkor a kapuvári szakmunkásképzőhöz tartozott. Abban az időszakban a szakképzés még három évfolyamon zajlott, majd az iskola egy évre átkerült a Csukáshoz, ezután pedig önálló intézmény lett. Kovács Gyula  halála után Kertész Károly lett az igazgató. A matematikai-fizika szakos tanár kipróbálhatta magát az említett három, de a kettő plusz három és kettő plusz kettő évfolyamos képzésekben is. – A kilenc-tizedik osztályosoknak általában közismereti, és a bekövetkező változások miatt később a természettudományi tárgyakat tanítottam – közölte a nemrég kinevezett igazgató, akinek magasabb beosztásából fakadó első teendői közt lesz minden bizonnyal, hogy három nyugdíjba vonult kollégája helyét pótolja valakivel. A köztudatban az terjedt el, hogy rengeteg pedagógus van állás nélkül, ennek ellenére nem tolongtak a felkínált helyekért – mondta Göncz Tibor. Jelezte, hogy radikális változást nem tervez, ezért a jól bevált hagyományokat megtartja, tehát továbbra is oktatni fogják a szolgáltatási szférához közelálló tárgyakat. A valószínűség szerint két év múlva beinduló duális képzés viszont hoz új dolgokat, mert a mostanihoz képest csökken a közismereti anyag, és már a kilencedik osztályban megkezdődik a szakmai tárgyak tanítása és a gyakorlat.  A Kossuth Lajos Szakiskola öt évre megválasztott igazgatójának ez sem lesz túl nagy meglepetés, hiszen az 1980-as években már bevezették ezt a formát a magyar oktatásügyben, csak most újból visszatérünk hozzá.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.