Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Göbösmajor : felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt kellemes kikapcsolódás

Hazánkban az első erdei iskolát Szombathelyen alapították, mely akkoriban még “szabad levegős intézmény”-ként funkcionált, ahol a matektól kezdve az irodalomig mindent megtanultak a diákok. E kezdeményezésből fejlődött aztán tovább a környezeti nevelésre alapozott  mozgalom, melynek fő témája a biológia és a környezetismeret. Az itt oktató pedagógusok olyan szemlélet átadására törekednek, mellyel segítik a felnövekvő generáció felelősségteljes gondolkodását. - Azért indult a társasjáték-pályázatunk is, hogy a gyerekek több napot kint tölthessenek a szabadban - tudatta televíziónkkal Gőgös Zsuzsanna -, aki az okok között említette még, hogy a diákok minél jobban megismerjék a Kapuvár környéki élővilágot.
A göbösmajori iskola programkoordinátora úgy véli, hogy néha megkongatjuk a vészharangot a környezeti problémák miatt, de mintha mégsem akarnánk mindezekről tudomást venni. Persze jó, ha az erdei iskolába járó gyerekek könnyebben tájékozódnak a természetben, de még ennél is fontosabb, hogy vigyázzák és óvják a környezetet. Minél korábban tudatosodjon bennük, hogy minden egyes cselekedetüknek kihatása van életterükre. Az erdő sehol máshol nem tapasztalható nyugalmat áraszt az oda térőknek, ahol még a vidéki gyerekeknek is meg kell tanulniuk a környezet kívánta helyes magatartást.

Kása Róbert programszervező arról beszélt, hogy az alapoktól kiindulva építik fel az itt tanuló fiatalok napirendjét. - Szeretnénk a gyerekekkel megismertetni az erdő életét, a növényektől az állatokig - fogalmazott a megszólaló. Az érdeklődők megfigyelhetik az énekesmadarak fészkelőhelyét, a szarvasok és a vaddisznók környezetét, akár magaslesről is nézhetik a csíkos ruhás malacokat. A gyerekek bepillantást kapnak az erdészek mindennapjaiba, közvetlenül tapasztalhatják az élőhely tudatos kialakítását, a fiatal erdő nevelését és a fakitermelést.
A legfrissebb információk és aktuális programok elolvashatók a gobosmajor.kaeg.hu honlapon, amit különösen érdemes figyelni, mert az erdei iskolától független egyhetes bentlakásos lovas táborokat, valamint napközis nyelvi,  képzőművészeti, fotóstáborokra is várják a jelentkezőket. - Felnőttek részére is van lovaglási lehetőség és sok más program, a panzióba is szeretettel várjuk a vendégeket, illetve céges, ballagási és esküvői rendezvényeket tartunk - ajánlotta Göbösmajort a nézők figyelmébe Kása Róbert.

 

 

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.