Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gazdaságos távfűtést szeretnének

Mivel az időjárás idén ősszel hamar megmutatta zord arcát, a kapuvári hőszolgáltató nem tudta megvárni a fűtési szezon hivatalos, október 15-i dátumát: a lakosság kérésére  néhány nappal korábban elindították a rendszert, mellyel 260 lakást és 28-30 közületet szolgálnak ki. Utóbbiba a nagyfogyasztótól kezdve a kisebb üzletekig többféle helyiség is beletartozik. A biomasszát is felhasználó hőszolgáltató nincs kiszolgáltatva egyetlen energiának, a gáznak, a tüzelhető szervesanyag ráadásul versenyképes a légnemű energiahordozó árával. A kft. ügyvezetője leszögezte: a gáz árának függvényében változik a többi anyag, így a faapríték beszerzése is. – Takarékoskodni úgy lehet, hogy az energiát az adott helyen és adott időben és a lehető leggazdaságosabban kell felhasználni – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, hogy a lakossági gyűléseken is elmagyarázták az embereknek a differenciált fizetési mód előnyét.
A város négy körzetében ugyanennyi, egymástól független kazánház működik. A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. 100 millió forintot nyert az egyik KHEOP-pályázaton, de a tényleges beruházás gazdasági és adminisztrációs okok miatt késik. Pászli Tibor elmondta, hogy legkésőbb 2012 februárjában kezdik el a munkát és a következő fűtési szezonra száz százalékos állapotban adják át a rendszert a fogyasztóknak. Előreszigetelt, korszerű csőhálózatra cserélnék ki a jelenlegi vezetékeket, de a projekt nem tartalmazza a hőtermelő egységek korszerűsítését. A kapuvári távhő további hibája, hogy nincs a primer- és a szekunderkör szétválasztva, magyarán; ha a negyedik emeleten kilyukad egy radiátor, az nagyban befolyásolja a kazán működését, ezért épülettömbönként fogják szabályozni a fűtést, továbbá tervezik a lakásonkénti fogyasztásmérést. Pászli Tibor szerint a lakosság is belátja, hogy jelenlegi állapotában nem maradhat a rendszer, ezért várják a mielőbbi átállást, melyhez minden előkészület megtörtént.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.