Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gazdaságos távfűtést szeretnének

Mivel az időjárás idén ősszel hamar megmutatta zord arcát, a kapuvári hőszolgáltató nem tudta megvárni a fűtési szezon hivatalos, október 15-i dátumát: a lakosság kérésére  néhány nappal korábban elindították a rendszert, mellyel 260 lakást és 28-30 közületet szolgálnak ki. Utóbbiba a nagyfogyasztótól kezdve a kisebb üzletekig többféle helyiség is beletartozik. A biomasszát is felhasználó hőszolgáltató nincs kiszolgáltatva egyetlen energiának, a gáznak, a tüzelhető szervesanyag ráadásul versenyképes a légnemű energiahordozó árával. A kft. ügyvezetője leszögezte: a gáz árának függvényében változik a többi anyag, így a faapríték beszerzése is. – Takarékoskodni úgy lehet, hogy az energiát az adott helyen és adott időben és a lehető leggazdaságosabban kell felhasználni – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, hogy a lakossági gyűléseken is elmagyarázták az embereknek a differenciált fizetési mód előnyét.
A város négy körzetében ugyanennyi, egymástól független kazánház működik. A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. 100 millió forintot nyert az egyik KHEOP-pályázaton, de a tényleges beruházás gazdasági és adminisztrációs okok miatt késik. Pászli Tibor elmondta, hogy legkésőbb 2012 februárjában kezdik el a munkát és a következő fűtési szezonra száz százalékos állapotban adják át a rendszert a fogyasztóknak. Előreszigetelt, korszerű csőhálózatra cserélnék ki a jelenlegi vezetékeket, de a projekt nem tartalmazza a hőtermelő egységek korszerűsítését. A kapuvári távhő további hibája, hogy nincs a primer- és a szekunderkör szétválasztva, magyarán; ha a negyedik emeleten kilyukad egy radiátor, az nagyban befolyásolja a kazán működését, ezért épülettömbönként fogják szabályozni a fűtést, továbbá tervezik a lakásonkénti fogyasztásmérést. Pászli Tibor szerint a lakosság is belátja, hogy jelenlegi állapotában nem maradhat a rendszer, ezért várják a mielőbbi átállást, melyhez minden előkészület megtörtént.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.