Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gazdaságos távfűtést szeretnének

Mivel az időjárás idén ősszel hamar megmutatta zord arcát, a kapuvári hőszolgáltató nem tudta megvárni a fűtési szezon hivatalos, október 15-i dátumát: a lakosság kérésére  néhány nappal korábban elindították a rendszert, mellyel 260 lakást és 28-30 közületet szolgálnak ki. Utóbbiba a nagyfogyasztótól kezdve a kisebb üzletekig többféle helyiség is beletartozik. A biomasszát is felhasználó hőszolgáltató nincs kiszolgáltatva egyetlen energiának, a gáznak, a tüzelhető szervesanyag ráadásul versenyképes a légnemű energiahordozó árával. A kft. ügyvezetője leszögezte: a gáz árának függvényében változik a többi anyag, így a faapríték beszerzése is. – Takarékoskodni úgy lehet, hogy az energiát az adott helyen és adott időben és a lehető leggazdaságosabban kell felhasználni – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, hogy a lakossági gyűléseken is elmagyarázták az embereknek a differenciált fizetési mód előnyét.
A város négy körzetében ugyanennyi, egymástól független kazánház működik. A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. 100 millió forintot nyert az egyik KHEOP-pályázaton, de a tényleges beruházás gazdasági és adminisztrációs okok miatt késik. Pászli Tibor elmondta, hogy legkésőbb 2012 februárjában kezdik el a munkát és a következő fűtési szezonra száz százalékos állapotban adják át a rendszert a fogyasztóknak. Előreszigetelt, korszerű csőhálózatra cserélnék ki a jelenlegi vezetékeket, de a projekt nem tartalmazza a hőtermelő egységek korszerűsítését. A kapuvári távhő további hibája, hogy nincs a primer- és a szekunderkör szétválasztva, magyarán; ha a negyedik emeleten kilyukad egy radiátor, az nagyban befolyásolja a kazán működését, ezért épülettömbönként fogják szabályozni a fűtést, továbbá tervezik a lakásonkénti fogyasztásmérést. Pászli Tibor szerint a lakosság is belátja, hogy jelenlegi állapotában nem maradhat a rendszer, ezért várják a mielőbbi átállást, melyhez minden előkészület megtörtént.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.