Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Gazdaságélénkítő és összetartó céllal vezetik be a rábaközi tallért


A hűség városa készséggel osztotta meg tapasztalatait az őt követő településsel, s utóbbiaknak már nem kell elvégezni azt az úttörőmunkát, amit a tőle nyugatabbra elterülő település honfitársai már megtettek, így nagy eséllyel elkerülhetik azokat a buktatókat, amelyek miatt egy esztendőt csúszott az utalvány bevezetése. Perkovátz Tamás vendéglátóipari szakember arról beszélt, hogy a kékfrankhoz hasonlóan készül majd el a rábaköziek utalványa, de természetesen erre a tájegységre vonatkozó sajátosságokkal. A tervezőkre és kivitelezőkre sok munka vár, de az elképzelések szerint a papíralapú elszámolóeszköz grafikáján a Rábaköz nagyjait, a térség épített és természeti környezeti értékeit tüntetik fel. - A rábaközi tallér, ugyanúgy mint a kékfrank, a helyi gazdasági szereplőket fogja összekötni - fogalmazott a megkérdezett. Perkovátz Tamás további részletekbe is beavatta kollégánkat: Úgy tervezik a tallért, hogy kompatibilis legyen a kékfrankkal, tehát mindegyiket lehet majd használni a két városban. Az előzetes szándékok szerint a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület csatlakozik a Ha-Mi Összefogunk Korlátolt Felelősségű Európai Szövetkezethez, hogy részt vállaljon annak munkájában. Perkovátz Tamás szerint kb.egy év múlva helyezhetik pénztárcájukba a rábaközi tallért az utalvánnyal fizető vásárlók. Az árfolyamváltozásból adódó veszteségtől nem kell tartani, hiszen ugyanakkora értéket testesít meg a forint és az új, pénzt helyettesítő fizetési eszköz.
Hámori György, Kapuvár polgármestere elmondta, hogy nyugodtan a múlt részének tekinthetjük, amikor egymással rivalizáltak a rábaközi települések, hiszen az egyesületet is azzal a szándékkal hozták létre három évvel ezelőtt, hogy közösen fejlesszék a térséget. A szervezők alaposan átgondolták, hogy melyek azok a helyben létrehozott termékek, amelyeket jól lehetne értékesíteni a piacon és méltán reprezentálhatnák a rábaközi tájegységet. A kapuvári vezető gazdaságot fejlesztő hatásán túl kohéziónövelő tulajdonságot is lát a tallérban. - Ki kell majd alakítani azt a kört, amely el fogja fogadni ezt a fizetőeszközt, ami a Rábaközben élő vállalkozók, vásárlók, szolgáltatások között nagyon komoly értékrendet képviselő fizetőeszközzé válhat - nyilatkozta a polgármester.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.