Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Garta idén ünnepli fennállásának 350. évfordulóját

Év eleji nyitányként a magyar kultúra napját ünnepelték a Provertha Zrt. ebédlőtermében, ahol a nagyváradi Kiss Stúdió Színház reneszánsz színpadi játékot adott elő. Dr. Pintér Gábor, a Gartáért Alapítvány kuratóriumi elnöke előrevetítette: helytörténeti kiállításokkal, ismeretterjesztő előadások-kal és az augusztus 20-a környékén megtartandó, évente visszatérő gartai napok rendezvénysorozattal várják a helyieket. Mátyás királlyá választásának 555. évfordulója adta a mostani előadás apropóját – tette hozzá. Ugyancsak jeles megemlékezést terveznek márciusra, amikor a 2008-ban alakult Gartáért Alapítvány ötéves jubileumát fogják ünnepelni.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.