Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Futópálya a szili iskolásoknak

Interjúnk készítésekor is rótták a köröket a diákok a szili általános iskola futópályáján. Németh Szabolcs szerint a testnevelők álma valósult meg a kézisek birodalmával és a köré épített pályával, amelyet az önkormányzat saját erőből valósított meg. A minden igényt kielégítő szabadtéri, gumitégla borítású edzőhely  sok más sporttevékenységre is alkalmas. Mivel a terület adott volt, mindössze 125 méter hosszú salakos futópályát építhettek, de ennek is  nagyon örülnek, mert nem a betonos  úttesten kell a tanulóknak teljesíteni a Cooper-tesztet. Hogyan tovább? Milyen álmokat dédelget még az oktatási intézmény?  Németh Szabolcs akkor tudná elképzelni egy uszoda megépítését, ha esetleg körzeti iskolaként működnének, de ez egyelőre tényleg csak a vágyak szintjén szerepel.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.