Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Folytatódnia kell a nagy múltú csornai kézilabdának

A CSSE kézilabdásainak a tavaszi idény a felzárkózásról szól, mert szeretnének méltó ellenfelei lenni a serdülő III. osztályú csapatoknak. A február 14-én indult bajnokság május közepén fejeződik be, és addig legalább 12 meccset fognak játszani.

A CSSE kézilabdacsapatá-nak az őszi bajnokság nem indult túl fényesen, mert el voltak foglalva a csapatépítéssel. Korábban az Ifi III. osztályban játszottak, s mivel a lányok megkezdték felsőoktatási tanulmányaikat, megszűnt ez a korosztály, így tavaly először indultak a serdülő bajnokságon. Edzőjük szerint a fiatalok meccsrutin nélkül érkeztek a bajnokságra, hiszen előtte évben egyáltalán nem játszottak.
– Teljesen elölről kellett felépíteni az egész csapatot, beszoktatni őket ebbe a követelményrendszerbe, ahol sokkal szorosabbak a kontaktok, gyorsabb a játék, mint a lentebb lévő bajnokságban. Ezt meg kellett szokniuk a kislányoknak – fogalmazott Erdős Edit. Mire összeszoktak volna, a pandémia miatt leálltak a bajnokságok és megint nem találkozhattak egymással több hónapon keresztül – tette hozzá.
A csapat ilyen előzményekkel az utolsó helyen zárta a mérkőzéssorozatot. – Sajnos nem sikerült egy meccset se megnyernünk, nagyon sok technikai hibát vétettünk, és hiányzott a merészség a kapura törésnél, valamint a védekezésnél.

– Az első négy mérkőzésünkön megbeszéltük Családi János elnök úrral is, hogy nem várunk el eredményt, az volt a cél, hogy ne sérüljenek a lányok. Másfél hét edzéssel a hátunk mögött, rövid felkészüléssel vágtunk bele az első meccsbe. Volt olyan hét, hogy két meccset is játszottunk. Az első három meccsen kikaptunk, a negyediket viszont sikerült megnyernünk, de az már a tavaszi bajnokság első meccse volt. A lányok nem sérültek meg, mindenki visszazökkent a játékba és most már az egymásért való játék is sokkal fontosabb, mint az egyéni érdek – hangsúlyozta Erdős Edit.
Az őszi időszakban heti egyszer Szanyban edzettek, ahova busszal és személyautóval utaztak el. Utóbbiért köszönet illeti a szülőket. Amíg lehetett, a csornai Széchenyi iskola külső aszfaltos pályáján gyakoroltak, mivel a tornaterembe nem mehettek be. Ez a tiltás a tavaszi idényben is fennáll, így szintén Szanyban és Ikrényben kaptak lehetőséget az edzésekre.
Az Ikrényi Kulturális-és Rendezvényközpont hazai pályának számít, mert a bajnokság megkívánja a szabványméretű pályát, ami legközelebb Ikrényben található. Nagyon várja már a csapat, hogy megépüljön Csornán a városi sportcsarnok. Az első meccset Máriaújfalu ellen játszották és kemény küzdelemben egygólos győzelmet arattak ellenük.

Erdős Edit az utánpótlással kapcsolatban elmondta, hogy a serdülők alatt játszik az U13-as csapat az Országos Gyerekbajnokságban. Mivel kevesen vannak, az elsőtől a negyedik osztályig várják a jelentkezőket. A kicsikkel Tóth-Schmuck Georgina foglalkozik, a nagyobbakkal pedig Mészáros Eszter. – Szeretnénk iskolai hátteret biztosítani a kézilabdának, mert ahogy Lipovits Károllyal is beszélgettünk, szükség lenne egy olyan testnevelő tanárra, aki iskolai szinten összefogja a kézilabdát. Erre van reményünk, mert a Tóth Valentina személyében, aki a Csukásban tanít és abban reménykedünk, ha ő visszatér, stabilabb alapja lesz a kézilabdának. Fontosnak tartjuk az iskolai bázist, ahol összegyűlhetnénk, mert jelenleg minden korosztály máshol edz, alig találkozunk mi edzők is egymással, majdhogy nem csak a civil életben. Ha van egy pálya, ahol mindenki edz, könnyebb lenne eszközöket is vásárolni, ami segítené a felkészülést. Így az iskolákra vagyunk hagyatkozva, arra, hogy mit engedélyeznek, beengednek-e bennünket a szertárba – folytatta a gondolatmenetet a csornaiak edzője.
Természetesen minden forintnak örülnek. A szakosztály működtetése mellett az egyesület fizeti a buszos szállítást, valamint a szanyi és ikrényi termek bérleti díját, ami nem kevés. Mivel a busszal nyolc fiatalt lehet utaztatni, igénybe veszik a szülők segítségét is. Az egyesület tervei között szerepel mezek és labdák beszerzése, melyekhez szívesen veszik külső támogatók segítségét is.

Az edző nagy hátránynak érzi, hogy nem válogathatnak a lányok között az alapján, hogy ki a rátermettebb a játékra, mert a környékbeli kézilabdázni szerető fiatalokból verbuválódik a csapat. Egyszerűen jelentkeznek és megtanítják őket kézilabdázni, ami nagy feladatot jelent a menedzsmentnek. A cél, hogy két-három hellyel feljebb kerüljenek a mostani bajnokságon. Erdős Edit szerint erre megvan a reális esély. Eltökélt szándék a biztos bennmaradás és jó lenne, ha minél többen kedvet kapnának a kézilabdához, amihez viszont kellenek az eredmények.

Beküldés dátuma: 2021. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek