Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Folytatódik a rábatamási óvoda korszerűsítése

A rábatamási óvodában szeretetteljes légkört alakítottak ki a gyerekeknek, ugyanakkor komoly nevelőmunkát végeznek a kicsik érdekében. Nemrég adták át a jelentős önrésszel kiegészített, kormányzati támogatásból megvalósult beruházás első szakaszát, de a munkálatoknak nincs vége.

A rábatamási önkormányzat a körzeti napköziotthonos óvoda felújítására elnyert 1,6 millió forintos támogatási összeget több mint 2,5 millió forinttal egészítette ki, azonkívül a beruházás jelentős része társadalmi munkában valósult meg. Hozzávetőleges számítások szerint ha forintban is kifejeznék a rengeteg befektetett időt és energiát, minden bizonnyal meghaladná a tízmillió forintot.
– Különleges nap ez a mai. Úgy gondolom, van okunk ünnepelni, hiszen óvodánk története mérföldkőhöz ér. Az ünneplést azonban sok minden megelőzte, rengeteg áldozatos munka, amiért ma köszönetet szeretnék mondani – fogalmazott Nagy Tiborné. Az intézményvezető ezt követően ismertette a felújítás menetét:
A padlásfödémre 30 cm vastag hőszigetelő réteget helyeztek el a közmunkások és a karbantartók. Ennek köszönhetően kisebb lesz az energiafogyasztás az épületben. A támogatásnak köszönhetően 15 cm-es polisztirol hőszigetelővel és új vakolattal látták el az épületet, melynek hatására 40 százalékkal csökkenhet a fűtési igény. Aki végigkísérte a játszóudvar viszonylag hosszú felújításának időszakát, láthatta mennyi munka van mögötte. Új kerítés, kibővített térburkolat, járdák, újonnan telepített növényzet, korszerű játékok, árnyékot adó napvitorlák, rendezett környezet várja a gyerekeket. Utóbbi munkálatok költsége nem haladja meg a 3 millió forintot.
Az óvodában alapkövetelmény volt a költségtakarékosság, tehát amit csak lehetett, saját kivitelezésben valósítottak meg. A fejlesztéseknek még koránt sincs vége, hiszen a tanév lezárását követően kormányzati támogatásból kezdődik a főzőkonyha teljes felújítása.
Nehéz pillanatokat élnek át a szülők, amikor beszoktatják gyermeküket az óvodába, hiszen a kicsi először kerül ki a jól megszokott, biztonságos otthoni közegből. Az új környezet aggodalommal tölti el az édesanyákat és az édesapákat, de a megfelelő pedagógiai program és jól képzett szakemberek megkönnyítik ezt a helyzetet. Rábatamásiban minden adott a zökkenőmentes, boldog óvodás évekhez – mondta Gyopáros Alpár az átadóünnepségen. Az országgyűlési képviselő hozzátette: Mostantól a korszerű infrastruktúra is segíti a kisgyermekeket és nevelőiket abban, hogy örömmel éljék meg a mindennapokat.

Beküldés dátuma: 2018. 06. 11.

További hírek