Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Folyószámlahitel nélkül működik a város

Az augusztus 27-i rendes ülésen az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságokba delegált felügyelő bizottsági, valamint kuratóriumi tagok tartottak beszámolót, amit az önkormányzat saját rendeletével szabályozza.

A város működőképessége ebben az évben sem volt veszélyben.
Hámori György szerint az ülés legfontosabb napirendi pontja a helyhatóság idei költségvetésének első félévi teljesítéséről szóló beszámolója volt.  A polgármester a pénzügyi helyzettel kapcsolatban kijelentette: folyószámlahitelt nem kellett igénybe venniük egyetlen percre sem. – Igaz, hogy a tervezett hiányt kicsit nehezebben tudjuk lefaragni, mint az elmúlt években, de nagyon bízom benne, hogy képviselő-társaimmal karöltve ezt is meg tudjuk oldani év végéig. Utóbbi azért is fontos, mert – a jövőre hatályba lépő önkormányzati törvény szerint – a következő esztendőt működési deficit nélkül kell megkezdeni – hangzott a nyilatkozatban. Sajnos, az európai uniós pályázatok nem abban az ütemben haladnak, mint ahogy a kapuvári önkormányzat költségvetésében betervezve, viszont nekik a beruházásoknak a teljes összegével kell számolniuk az adott évben, emiatt csúszás fordulhat elő a pénzügyi teljesítésben és a kivitelezésben. Mindettől függetlenül rendületlenül halad a városközpont rehabilitációs projektje, és hosszú közbeszerzési eljárás után kiválasztották a kerékpáros út kivitelezőjét is.
A városban működő fogszakorvosok annak ellenére sem jelentek meg a bizottsági és testületi ülésen, hogy rájuk is vonatkozik a  beszámolási kötelezettség, amit az önkormányzattal kötött szerződés szabályoz. A lakossági panaszokat is figyelembe véve, a képviselők Csákány Annamáriát bízták meg a rendelési idők betartásának ellenőrzésével.

Az önkormányzat által fenntartott oktatási-nevelési intézményekben fizetendő térítési díjakban és tandíjakban olyan százalékos módosítások történtek, amelyek összegszerűen nem jelentkeznek. Mivel szeptemberben jár le a mostani szolgáltató szerződése, az önkormányzat közbeszerzési eljárás keretében szeretné kiválasztani a helyi menetrend szerinti személyszállítást  végző céget. A Király-tó Óvoda és Bölcsőde kérelmére szabályozta az önkormányzat a maximális csoportlétszám túllépéseket.
Hámori György megragadva az alkalmat, bejelentette: a város közéletében aktívan közreműködő diákok támogatására létrehozott, teljesítményalapú Sedes Sapientiae ösztöndíjpályázat beadási határideje 2012. szeptember 13-án 16 órakor lejár. A lomtalanítást idén nem tavasszal, hanem ősszel tartják meg, mely a település északi oldalán szeptember 15-én lesz, a főúttól délre eső utcák lakói  pedig  szeptember 22-én számíthat rá. Beküldés dátuma: 2012. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.