Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Foci játékvezetők rúgták a bőrt Kónyban

Aller Imre, Kóny polgármestere házigazdaként szólt a verseny résztvevőihez: - Amikor megkerestek bennünket, hogy a játékvezetők hagyományos tornáját Kónyban szeretnék megrendezni, örömmel bocsátottuk rendelkezésre a termet. A településvezető “Becsületes küzdelemben győzzön a jobb” kívánsággal indította útjára a bajnokságot.
Dr. Szabó András játékvezető röviden összefoglalta elhunyt kollégája tiszteletére szervezett emléktorna történetét. Néhai Soós László a kapuvári Gartáról jött át Csornára, és több mint negyven esztendőn át dolgozott játékvezetői minőségében, valamint húsz éven keresztül segítette a csornai csoport működését. Támogatására mindig számíthattak a fiatalok, gimnáziumi tanárként pedig a középfokú oktatási intézményekben toborozta a sport iránt elkötelezett diákokat.
A szabályok ismertetése után Tamási Gábor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség volt főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket. A leköszönt tisztségviselő arra kérte a játékosokat, hogy az elmúlt tizenkét és fél évben végzett közös munkából ne csak a gondokra emlékezzenek, hanem arra a sok jóra, amit együtt éltek meg.
Dubraviczky Attila annak adott hangot, hogy hiányoztak neki a játékostársak az előző szezon befejezése óta. A megyei bizottság elnöke egymás kölcsönös tiszteletére és a sportemberekhez méltó viselkedésre  hívta fel a többiek figyelmét, melynek szerinte az öltözőben és a pályán is érvényesülnie kell.
A kapuvári csapat jobbára idősebb versenyzőkből áll, de tavaly az ifjabbak közül többen is letették a csatlakozáshoz szükséges vizsgát. Az edzéseket a helyi sportcsarnokban tartják heti egy-két alkalommal - mondta Lukácsi Csaba, a kapuváriak vezetője. Eddigi eredményeik túl sok jóval nem kecsegtetnek, de azért nem adják fel a reményt. A szervezett városi kispályás labdarúgó bajnokság megszűnése óta alkalmi tornákon vesznek részt, és barátokkal kiegészülve néha a megyei amatőr versenyekre is beneveznek. Lukácsi Csabának a KSE mérkőzéseiről az a véleménye, hogy néha túlfűtött a szurkolói hangulat, melyet játékvezetői kollégáinak megfelelően kell kezelnie. Az újoncoknak pedig azt javasolja, hogy tanulságképpen az edzőmeccseken is vegyenek részt. A kapuvári játékvezetőknek a kónyi emléktornán nem a helyezés lebegett a szeme előtt, hanem maga a meccs, s számukra már az is nagy dolog, ha elmozdulhatnak az utolsó helyről.
A csornaiak csapata összeszokott társaság, ami Kovács Gábor szerint meglátszik a játékukon, de vezetőjük  jobban örülne, ha fiatalodna a személyi állomány. Beszélgetőpartnerünk húsz éven át tevékenykedett mint játékvezető, s majdnem ennyi ideje az ellenőri feladatokat is ellátja. Kovács Gábor a Kónyban megrendezett teremtorna elején úgy nyilatkozott, hogy már az első három hely valamelyikével is elégedett lenne, vetélytársainak pedig sportszerű ígéretet tett: - Mivel olyan nagyon sok edzési lehetőségünk nem volt, meg mi vagyunk a házigazdák, megpróbálunk udvariasak lenni.
Hogy ez mire volt elég? Íme a végeredmény: Első Gyõr, második a megyei labdarúgó szövetség csapata, a harmadik helyen Mosonmagyaróvár,  negyedikként pedig Kapuvár végzett, utolsó előtti Sopron, a hatodik befutó pedig Csorna csapata lett. Gólkirályként Cserháti Balázst (Gyõr)köszöntötték, a legjobb mezõnyjátékos Hajszán Gyula (megyei labdarúgó szövetség)lett, a legjobb kapus címet pedig Kleizer Gábor (Kapuvár)szerezte meg.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.