Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fizikatörténeti vetélkedő

Szilágyiné Polgár Éva, a csornai Hunyai gimnázium pedagógusa sok-sok évvel ezelőtt az egyik fizikatanároknak rendezett ankétról  hozta az ötletet, mely annyira bevált, hogy tizenötödik alkalommal rendezték meg idén a fizikatörténeti vetélkedőt. A szervezőtől megtudtuk, hogy személyre szabott és csoportos feladatokból áll a program. A csapatversenyen a körzet iskolái adnak számot fizikatudásukról. A mostani tanévben két fordulóból állt a vetélkedő: az elsőt októberben, a másodikat pedig január végén rendezték meg. Kapuvár három,  Csorna pedig két intézménnyel vett részt a versenyen, továbbá eljöttek a farádi és beledi általános iskolások. A mosonmagyaróvári diákok első alkalommal. Jellemzően a nyolcadikasok neveznek be erre a megmérettetésre, hiszen a fizikát csak a felsőbb osztályokban tanulják. A tanári kar részéről Fekete Attila és Wekszli Árpádné közreműködött, a zsűriben pedig Kovács Ilona, valamint Nikházy Lászlóné megyei szaktanácsadó vett részt.
A versenyt sok gyerek úgy ítéli meg, hogy nehéz, de Szilágyiné Polgár Éva szerint ilyen esetben nem lehet leragadni az iskolai feladatok szintjén. A feladványokat úgy állítja össze, hogy legyenek benne logikai elemek, szójátékok és kísérletek. Az évente megrendezett program célja egyrészt az, hogy az iskolára irányuljon a figyelem, másrészt kiváló alkalom az általános iskolában tanító kollégákkal való kapcsolatteremtésre, hiszen a gimnáziumban az ő munkájukra építenek.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.