Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fizikatörténeti vetélkedő

Szilágyiné Polgár Éva, a csornai Hunyai gimnázium pedagógusa sok-sok évvel ezelőtt az egyik fizikatanároknak rendezett ankétról  hozta az ötletet, mely annyira bevált, hogy tizenötödik alkalommal rendezték meg idén a fizikatörténeti vetélkedőt. A szervezőtől megtudtuk, hogy személyre szabott és csoportos feladatokból áll a program. A csapatversenyen a körzet iskolái adnak számot fizikatudásukról. A mostani tanévben két fordulóból állt a vetélkedő: az elsőt októberben, a másodikat pedig január végén rendezték meg. Kapuvár három,  Csorna pedig két intézménnyel vett részt a versenyen, továbbá eljöttek a farádi és beledi általános iskolások. A mosonmagyaróvári diákok első alkalommal. Jellemzően a nyolcadikasok neveznek be erre a megmérettetésre, hiszen a fizikát csak a felsőbb osztályokban tanulják. A tanári kar részéről Fekete Attila és Wekszli Árpádné közreműködött, a zsűriben pedig Kovács Ilona, valamint Nikházy Lászlóné megyei szaktanácsadó vett részt.
A versenyt sok gyerek úgy ítéli meg, hogy nehéz, de Szilágyiné Polgár Éva szerint ilyen esetben nem lehet leragadni az iskolai feladatok szintjén. A feladványokat úgy állítja össze, hogy legyenek benne logikai elemek, szójátékok és kísérletek. Az évente megrendezett program célja egyrészt az, hogy az iskolára irányuljon a figyelem, másrészt kiváló alkalom az általános iskolában tanító kollégákkal való kapcsolatteremtésre, hiszen a gimnáziumban az ő munkájukra építenek.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.