Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fizikatörténeti vetélkedő

Szilágyiné Polgár Éva, a csornai Hunyai gimnázium pedagógusa sok-sok évvel ezelőtt az egyik fizikatanároknak rendezett ankétról  hozta az ötletet, mely annyira bevált, hogy tizenötödik alkalommal rendezték meg idén a fizikatörténeti vetélkedőt. A szervezőtől megtudtuk, hogy személyre szabott és csoportos feladatokból áll a program. A csapatversenyen a körzet iskolái adnak számot fizikatudásukról. A mostani tanévben két fordulóból állt a vetélkedő: az elsőt októberben, a másodikat pedig január végén rendezték meg. Kapuvár három,  Csorna pedig két intézménnyel vett részt a versenyen, továbbá eljöttek a farádi és beledi általános iskolások. A mosonmagyaróvári diákok első alkalommal. Jellemzően a nyolcadikasok neveznek be erre a megmérettetésre, hiszen a fizikát csak a felsőbb osztályokban tanulják. A tanári kar részéről Fekete Attila és Wekszli Árpádné közreműködött, a zsűriben pedig Kovács Ilona, valamint Nikházy Lászlóné megyei szaktanácsadó vett részt.
A versenyt sok gyerek úgy ítéli meg, hogy nehéz, de Szilágyiné Polgár Éva szerint ilyen esetben nem lehet leragadni az iskolai feladatok szintjén. A feladványokat úgy állítja össze, hogy legyenek benne logikai elemek, szójátékok és kísérletek. Az évente megrendezett program célja egyrészt az, hogy az iskolára irányuljon a figyelem, másrészt kiváló alkalom az általános iskolában tanító kollégákkal való kapcsolatteremtésre, hiszen a gimnáziumban az ő munkájukra építenek.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.