Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fiatal rábaközi zenészek segítenek az iszapkárosultaknak

A 16 esztendős enesei Csonka Zsolt a PÁGISZ tanulója Győrben. A nyelvi előkészítőre járó fiú ipari elektronikai technikus szakon szeretné folytatni tanulmányait. Társaival 2008 nyarán alapították meg a My Way nevű együttest, melynek tagjai folyamatosan cserélődtek, így a legrégibb belépőnek számít Zsolt, aki énekel, gitározik, szintetizátoron játszik és dobol. Jelenleg négyen alkotják a csapatot, s közülük csak riportalanyunk jár  tanárhoz, a többiek teljesen amatőr módon, otthon zenélgetnek. Leginkább Tankcsapda, Depresszió valamint Bikini feldolgozásokat adnak elő. Az egyik győri cég biztosított számukra próbahelyet, ahol közösen is gyakorolhatnak. A banda rajongótábora kialakulóban van, és ha tudomásukra jut, hogy hol lépnek fel a fiúk, követik a zenekart.
Röffler István munka mellett, hétvégenként zenél együttesével, amit nem érez tehernek, mert szereti ezt a fajta kikapcsolódást. A Voltrexben ketten szólógitároznak, a többiek basszusgitáron, dobon és szintetizátoron játszanak. Stílusuk még nem teljesen kiforrt, de inkább a lágyabb, ritmusos rockot kedvelik. Náluk ugyanaz a helyzet, mint a My Way-nél, mert egyikük képzett zenész, a többiek pedig hobbi szinten muzsikálnak. Istvánnak ki sem kell mozdulnia kónyi házából, ha úgy döntenek, hogy gyakorolnak, mert a régi istállót alakítottak át stúdiónak. Elhangzott, hogy a két együttes szinte már összenőtt, hiszen nem ez az első közös fellépésük. A fiúk szeretnék, ha környezetük megismerné őket, távlati terveik közt  pedig cd-kiadás szerepel.
Csonka Zsolt hozzátette: van annyi együttérzés benne és társaiban, hogy segítsenek. A koncertsorozat teljes bevételét felajánlják a rászorultaknak, valamint a fellépések helyszínéül választott vendéglátó-ipari egységek tulajdonosai egyenként felajánlottak plusz húszezer forintot.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.