Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felújított óvoda és farsang várta a kicsiket

2011 szeptemberében a kis-csornai Katica óvodában már két csoporttal kezdődött a nevelési év, ezért az épületben működő Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetése vállalva a kényelmetlenséget, további helyet ajánlott fel a gyermekeknek. A kistérségi társuláshoz tartozó települések polgármesterei – látva a sok vesződséget – támogató döntésükkel segítették a probléma megoldását, és új helyet kerestek a fogyatékkal élőknek. Az óvodások 2011 decemberében birtokba vehették a teljes épületet.
Amikor tavaly januárban a csornai Bóbita óvoda felújítását ünnepelték, az érintettek még gondolni sem mertek arra, hogy egy esztendő múlva újabb átadásnak örülhetnek. Pedig így lett: megszépült a kiscsornai Katica óvoda is. A szülők minden lehetséges módon közreműködtek az intézmény felújításában. Az óvoda dolgozói szintén egy emberként álltak az ügy sikere mellé, ezenkívül több vállalkozó társadalmi munkát, illetve anyagi segítséget ajánlott fel. – Reményeink szerint óvodáink egyre kedveltebbek lesznek. Optimizmusunk az európai színvonalú tárgyi feltételekből és az intézményünk szakmai megújulásából táplálkozik – mondta Kránitzné Nagy Márta, a csornai Napköziotthonos Óvoda vezetője a farsangi mulatsággal egybekötött átadóünnepségen.
Dr. Turi György csornai polgármester a következő szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket: “Tavaly nyáron merült fel annak az igénye, hogy a kiscsornai Katica óvodában két csoport induljon. Komoly gondot okozott, hogy a fogyatékosokat hova helyezzük át. Hosszas egyeztetés után sikerült megfelelő helyet találni a volt munkásőrség épületében. Miután megkapta a működési engedélyt, ez évtől kezdve a fogyi ott működik. Azt kívánom, hogy az utánpótlás továbbra is megjelenjen itt, és teljes csúcson működjön az óvoda.”
A hivatalos átadóünnepség után az óvodások életében könnyedebb fejezet következett, mert megkezdődött a hagyományos farsangi bál.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.