Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felújított helyen a Fogyatékosok Napközi Otthona, és a Szociális és Gyermekjóléti Központ

Amennyiben valaki segítségre szorul Csornán, nem marad magára – hangzott a Szociális Központ (mely magába foglalja a Fogyatékosok Napközi Otthonát és a Szociális és Gyermekjóléti Központot) infrastrukturális fejlesztésének átadóünnepségén. A 75 millió forint uniós és kormányzati támogatásból felújított intézmény dolgozói komoly szakmai munkát végeznek, amelynek eredményességéhez mostantól a megfelelő környezet is hozzájárul.

 A megyei és a helyi önkormányzat felelősségteljes döntése kell ahhoz, hogy a kormány által biztosított fejlesztési források a legjobb helyre kerüljenek. Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke szerint Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő hiteles információkkal segítette közös munkájukat. A megyei közgyűlés elnöke a Laky Döme utca 3. szám alatti épület felújításával kapcsolatban a környezetvédelmi célokat is megemlítette, hiszen ha kevesebb energiára van szükség, csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása. Talán még ennél is fontosabb, hogy a korszerűsítéssel lényegesen javultak a dolgozók munkakörülményei.

Csorna a város határain túl nyúló nyertes pályázataival nemcsak a helyben élőket, hanem térség lakosságát is jobb szolgáltatásokhoz juttatja, betöltve régiós központi szerepét. Ezt külön megköszönte a megyei közgyűlés elnöke dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester asszonynak.

– Az intézmény jellegéből adódóan nemcsak az ügyfélszolgálatra vonatkozó, a diszkréciót és a titoktartást biztosító szempontokra figyeltünk, hanem arra is, hogy egyenlő esélyt teremtsünk a szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosításában, úgy mint a mozgásukban korlátozottak vagy babakocsival érkezők lifttel tudjanak felmenni a második emeletre, továbbá a fogyatékosok által is használható eszközök lettek telepítve az udvarra, továbbá egy 9 személyes kisbusz is beszerzésre került – ismertette a pályázat részleteit dr. Bónáné dr. Németh Katalin. A polgármester megemlítette a beruházás közben felmerült problémákat is, amelyeket közös erővel sikerült megoldani.

Némethné Élő Zsuzsanna, a Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, hogy az intézmény több szervezeti változáson esett át az elmúlt években, és igazodva a növekvő feladatokhoz, elvárásokhoz, a szakmai létszám is folyamatosan emelkedett. A modern, minden elvárásnak megfelelő munkakörnyezet óriási változást jelent az intézmény életében a dolgozók és az ügyfelek számára.

Szabó Dávid, a körzet önkormányzati képviselője a szociális alapellátás jelentőségét hangsúlyozta, majd megköszönte mindazoknak a munkáját, akik részt vettek a beruházás előkészítésében és lebonyolításában.

Beküldés dátuma: 2019. 08. 13.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek