Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felsőbb osztályba léphet

Egyházy Kinga a mostani harmadikasokat elsős koruk óta tanítja, aminek nagyon örül, mert megkedvelte a gyerekeket, így szívesen viszi őket a negyedikig. Egy új kislány érkezett a csapatba, ezért idén 18 fővel folytatják a tanulást. A tananyag mennyisége és minősége is megváltozott a harmadik osztályban, de az első két évfolyamban elsajátított ismeretekre épülnek. Idén több változás is életbe lépett a közoktatásban, ami elsősorban nem új tantárgyakat, hanem több szabadidős iskolai tevékenységet jelent a gyerekeknek. Kinga nem bánta meg, hogy a katolikus iskolában helyezkedett el, mert tetszik neki az intézmény légköre. Pedagógus társaival mindenben segítik egymást, melyhez a plusz lelki töltetet is megkapják.
A Babóton élő Szücs Katinka a Győrben szerzett apáczais tanító-művelődésszervező diplomájával rövid időn belül talált állást. Ismereteit hamarosan fejlesztőpedagógus szakirányú képzéssel egészítette ki.  A Páli Szent Vincében négy éve tanító pedagógus napközisként indult a pályán, s mellette éneket tanított. A kezdeti nehézségeket legyőzte, s úgy érzi, egyre könnyebben veszi az akadályokat. Első munkahelye lévén tapasztalatok nélkül csöppent bele az iskola megszokott rendjébe, ahol sok olyan plusz feladatot kapott, mely segítette szakmai fejlődését. Katinka másodikasoknak tart matematika, környezetismeret, testnevelés és technika órát. A huszonhat fős osztályba eleven gyerekek járnak, ezért előfordul, hogy kicsit szigorúbban kell velük bánni, de komolyabb probléma nem merült fel. A fiatal tanítónő  rendelkezik már akkora rutinnal, hogy könnyedén kezeli a zsibongó gyerekhadat.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.