Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felnőtten is egészségesen

Horváth Gézáné szerint az egészséges életmódtól kezdve a táplálék-kiegészítőkön át bőven el vagyunk látva információval, de egyáltalán nem biztos, hogy ezek közül ki tudjuk választani a valódit. A nyilatkozót hiteles forrásnak tekinthetjük, hiszen jó ideje áttért az egészséges életmódra.  Vallja, hogy minden ember egyéni felelőssége az egészségmegőrzés, s téves az a gondolkodásmód, ami szerint az orvosokra lehetne hárítani mindezt. A rajzpályázattal és a versennyel az volt a céljuk, hogy a rábapordányi gyerekek érdeklődését is felkeltsék a téma iránt, s általuk talán a szülők is nagyobb figyelmet fordítanak egészségükre. Horváth Gézáné a következőkre hívta fel a figyelmet: nem mindegy, hogy mit és mennyit fogyasztunk, vagyis a lényeg a mértékletesség. A vidéken élőknek azt javasolja, hogy nagyanyáinkhoz hasonlóan egyenek minél több falun termesztett zöldséget, gyümölcsöt. Jobb ha kerüljük az utángyártott, finomított készételeket, hogy minél természetesebb formában kerüljön a harapnivaló az asztalra. A főszervező a rendszeres mozgás jelentőségét hangsúlyozta, s szerinte az alternatív lehetőségeket sem kell kizárni a gyógymódok közül. A szűréseken megjelentek közül többen tudatában voltak már betegségüknek, ezért ők inkább kontrollnak szánták az ingyenes vizsgálatokat. Horváth Gézáné arról is beszélt, hogy jövőre akár Rábapordány határain túl is megszervezik az egészségnapot, hogy minél többen részesüljenek az értékes előadásokban.
Dr. Ballagi Farkas előadásában az egészséges életmód alappilléreiről, ezen belül a táplálkozásról beszélt. Naponta legalább ötször kellene étkezni, de az emberek többsége reggel rohanva bekap valamit, és este pótolja a hiányzó kalóriákat. Az orvos szerint a szervezetet nem lehet hosszú távon becsapni, mert előbb-utóbb megbosszulja magát. Szintén leszögezte, hogy mennyire hasznos a mértékletes vörösborfogyasztás az egészségre. Valóban, egyre többször találkozunk olyan szakmai nyilatkozatokkal, amelyek szerint a szőlőből készült nedű  kimondottan áldásos hatást fejt ki általános állapotunkra. Nemrég a Pécsi Tudományegyetem biokémiai kutatói is ezzel egybevágó megállapítást tettek a médiában: a napi két-három deciliter vörös nedű javítja szív- és érrendszeri állapotunkat, erősíti a szívizomzatot. Dr. Ballagi Farkas sem a mértéktelen ivászatot, hanem a borkultúrát propagálta. Rámutatott, hogy önmagában a kávéval és a teával sincs baj, de ezekkel is csínján kell bánni.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.