Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felkészülten várják a gyermekeket az óvodába

A Csornai Napközi Otthonos Óvoda két telephelyen működik: a központi épület Csorna belvárosában, a Szent István téren található, a másik pedig a kiscsornai Sziget utcában.
Mind a Bóbita és mind a Katica óvodában a szolgáltatások széles spektrumával várják a beiratkozókat. A néptáncoktatás révén fejlődik a kicsik zenei és mozgáskoordiánciós képessége. A zenei előképző tandíjának fizetését az egyik alapítvány vállalta magára. Kránitzné Nagy Márta megemlítette az angol nyelv oktatását is. A szivacs kézilabda szintén beépült az óvodások programjába, és a jövő tanévtől már a középsősöknek is megszervezik heti két alkalommal. A szabályok korai megismerésére, az összpontosításra nevelő játék közben szinte észrevétlenül fejlődik a gyermekek figyelme és tanulási készsége.
A 2010-ben felújított Bóbita óvodában hét csoportot indítottak, ahol a tárgyi feltételek nemcsak hogy európai színvonalúak, de saját tornateremmel is rendelkeznek. Utóbbi nagy büszkesége az intézménynek, mert kevés óvoda mondhatja el magáról, hogy az övékéhez hasonló helyiséget használhatnak a gyermekek. Az óvoda nemrég értesült arról, hogy megkapta a referencia-intézmény címet. Mivel érdemelték ki ezt az elismerést? Elsősorban azzal, hogy mind a hét csoportban bevezették a kompetencia alapú oktatást és nevelést, mely lehetővé teszi, hogy a gyermekek közvetlen környezetükből szerezzenek  tapasztalatokat, és megtanulják az önálló ismeretszerzést.
A kiscsornai Katica óvodában tavaly szeptembertől már két csoporttal működik, ezért felújították az épületet. Átalakították a folyosókat, a szociális helyiségeket és a csoportszobákat.
Az intézménybe belépő gyermekek szintfelmérésen vesznek részt, s később is figyelemmel kísérik az óvodások testi és lelki fejlődését. A szakemberek megnézik a középső csoportosok tanulási képességeit, és az eredménytől függően foglalkoznak tovább a gyerekekkel. A vizsgálat célja, hogy az iskolakezdéshez szükséges területekre fókuszáljanak.– Bízom benne, hogy ebben a tanévben is elnyeri a szülők tetszését óvodánk – mondta Kránitzné Nagy Márta, majd hozzátette: az óvodai beíratás március 26-án és 27-én 7.30-tól 17.00 óráig lesz. A szülők hozzák magukkal a gyermekek születési anyakönyvi kivonatát, valamint a TAJ- és a lakcímigazoló kártyát.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.