Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felkészült gyermekek hagyják el a téti óvodát

A téti óvoda és bölcsőde vezetője érdeklődésünkre elmondta: azért ezt a pályát választotta, mert vidám, játékos kedvű, nyitott személyiség, ebből kifolyólag közel állnak hozzá a gyerekek. Csécs Károlyné több mint harminc éve foglalkozik a gyermekekkel, és sosem merült fel benne, hogy más hivatást válasszon. A tősgyökeres téti hölgy a győri középiskola után a soproni óvónőképzőben szerezte meg diplomáját. Szívesen gondol vissza azokra az esztendőkre, amikor „csak” a gyermekekkel foglalkozott, de hat éve a vezetői feladatokkal is megbízták. Azóta az óvodások és szüleik mellett az óvodapedagógusokkal is szorosabb kapcsolatba került. – Nagyon nyitottak és segítőkészek a szülők. Főleg az utóbbi két évben alakult ki az az aktív munkaközösség, melynek tagjai mindenre vállalkoznak: műsorokat szerveznek, pénzt gyűjtenek a játékokra, és ha kell, kétkezi munkájukkal veszik ki a részüket az óvoda életéből. Egy-egy alkalomra szervezett fellépéseikre szívesen eljönnek a civil szervezetek képviselői, a szülőkön kívül pedig az idősebb korú lakosság.
Az öt csoporttal működő téti óvodába több mint százhúsz gyermeket irattak be. A kisebbeket a városi bölcsődébe és a családi napközibe vihetik el a szüleik. A kislányokkal és a kisfiúkkal felkészült óvodapedagógusok foglalkoznak, akik legújabb ismereteiket a továbbképzéseken szerzik meg. A testület kétharmada részt vett, vagy jelenleg is eljár valamilyen kiegészítő oktatásra. A játékokat pályázatokból és a jóakaratú emberek támogatásából tudják pótolni, és a bútorzatra sem lehet panasz, mert a szülők és az egyik fővárosi társóvoda közreműködésének köszönhetően időnként meg tudják újítani. A gyerekek felkészültségével elégedettek a téti és a győri iskolák – mondta az óvodavezető, aki szerint mostanság sokkal talpraesettebb és tájékozottabb elsősöket várnak az oktatási intézményekbe. Csécs Károlyné elégedett a családok hozzáállásával, mert tapasztalata szerint sokat „hoznak” otthonról a gyerekek, a lemaradókat pedig gyógypedagógusok segítségével néhány hónap alatt felzárkóztatják. A szülőket az előre meghirdetett időpontokban tájékoztatják az óvodai életről, de a napi kapcsolat sem ritka az intézményben. A fiatalabb anyukák és apukák egyre nyitottabbak, akik szívesen me
Beküldés dátuma: 2013. 02. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.