Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fél évig dolgoztak a pályázaton

2011 áprilisában írták ki azt a programot, mely valójában a hetedik osztályosoknak szóló tanulmányi kirándulás. Horváth László igazgató megjegyezte: azzal a céllal állították össze a projektet, hogy az elméleti tudás mellé gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a gyerekek. Az intézményvezető továbbá abban bízik, hogy az utazás alkalmával közelebb kerülnek egymáshoz a  széchenyis és a pátzays diákok.
Az október 13-tól 17-éig tartó, 1.000 kilométeres útszakaszt érintő kiránduláson a kapuvári iskolások főleg azokat a helyszíneket keresték fel, amelyek jobban köthetők az egyes tantárgyakhoz. Kora reggel Nagyszalontán álltak meg, ahol  Arany János emlékházát és a csonkatoronyban  berendezett múzeumot tekintették meg. További két napot töltöttek Nagyváradon. Egy korábbi személyes kapcsolatnak köszönhetően megismerkedtek a település diákjaival, akik körbekalauzolták a Magyarországról érkező vendégeket. Ady Endre emlékhelye után meglátogatták a Szent László Székesegyházat – mesélte Bódainé Erdélyi Erika pedagógus. Gazdag program várta a kapuváriakat Mezőtelkiben, amelynek  lakóit műsorral örvendeztették meg, és részt vettek a falu őszi nagytakarításában. Zilah és Zsibó nevezetességei után Kolozsvár következett, s másnap megnézték a néphagyományairól ismert Torockó környékét. Nagyenyed és Gyulafehérvár,  valamint Szászsebes is szerepelt a kirándulás útvonalán. A dévai árvákhoz anyagi és tárgyi adományokkal érkeztek, utolsó nap pedig Vajdahunyadot, Temesvárt és  Aradot látogatták meg.
Orbán Erna pedagógus a pályázatról elmondta, hogy a támogatást az autóbuszos utazásra és a szállás költségeire fordíthatták. Az étkezés és a biztosítás, valamint a belépődíjak árát mindenki maga finanszírozta. Szerencsére a gyerekek sok segítséget kaptak a környék vállalkozóitól és magánszemélyeitől.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.