Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fejlesztés a Csukás tanműhelyében

A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában az elméleti ismeretek átadása mellett nagy hangsúlyt helyeznek a technikai eszközök fejlesztésére – mondta Perlaki Sándor igazgató. Az intézmény évekkel korábban – pályázati forrásból és cégek támogatásaiból – kialakított diagnosztikai műhelyében az Ottó- és dízelmotorok működését tanulmányozzák a diákok. A berendezések szerkezeti egységeit különböző oktatótáblák és motormetszetek teszik még szemléletesebbé, a korszerű elektronikus befecskendező rendszerrel felszerelt motorok üzemelését pedig számítógépes tesztprogramokkal felügyelik. Az iskolának nemrég sikerült beszereznie egy korszerű dízel oktatómotort, amelyet a tavalyi megtakarításból vásároltak meg. – Sajnos, az utóbbi időben a pályázati lehetőségek csökkennek, de néhány évvel ezelőtt decentralizált projekt segítségével alakítottuk ki a diagnosztikai labort, illetve szakképzési hozzájárulásból tudunk fejleszteni – fogalmazott az intézmény vezetője. Hozzátette: 2012 januárjában lépett hatályba az új szakképzési törvény, mely szerint nem közvetlenül az iskolába, hanem a központi alapba érkeznek a befizetések. A speciális oktatópad a leggyakrabban alkalmazott hidraulikus  technika tanulmányozását teszi lehetővé Csukásba járó diákok számára. A forgácsolóműhely fejlesztése folyamatosan történik: az elmúlt években maró- és esztergagépet vásároltak, illetve az utóbbi berendezések elavult példányai helyett három modern eszközt szereztek be.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.