Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fejlesztés a Csukás tanműhelyében

A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában az elméleti ismeretek átadása mellett nagy hangsúlyt helyeznek a technikai eszközök fejlesztésére – mondta Perlaki Sándor igazgató. Az intézmény évekkel korábban – pályázati forrásból és cégek támogatásaiból – kialakított diagnosztikai műhelyében az Ottó- és dízelmotorok működését tanulmányozzák a diákok. A berendezések szerkezeti egységeit különböző oktatótáblák és motormetszetek teszik még szemléletesebbé, a korszerű elektronikus befecskendező rendszerrel felszerelt motorok üzemelését pedig számítógépes tesztprogramokkal felügyelik. Az iskolának nemrég sikerült beszereznie egy korszerű dízel oktatómotort, amelyet a tavalyi megtakarításból vásároltak meg. – Sajnos, az utóbbi időben a pályázati lehetőségek csökkennek, de néhány évvel ezelőtt decentralizált projekt segítségével alakítottuk ki a diagnosztikai labort, illetve szakképzési hozzájárulásból tudunk fejleszteni – fogalmazott az intézmény vezetője. Hozzátette: 2012 januárjában lépett hatályba az új szakképzési törvény, mely szerint nem közvetlenül az iskolába, hanem a központi alapba érkeznek a befizetések. A speciális oktatópad a leggyakrabban alkalmazott hidraulikus  technika tanulmányozását teszi lehetővé Csukásba járó diákok számára. A forgácsolóműhely fejlesztése folyamatosan történik: az elmúlt években maró- és esztergagépet vásároltak, illetve az utóbbi berendezések elavult példányai helyett három modern eszközt szereztek be.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.