Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fejlesztés a Csukás tanműhelyében

A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában az elméleti ismeretek átadása mellett nagy hangsúlyt helyeznek a technikai eszközök fejlesztésére – mondta Perlaki Sándor igazgató. Az intézmény évekkel korábban – pályázati forrásból és cégek támogatásaiból – kialakított diagnosztikai műhelyében az Ottó- és dízelmotorok működését tanulmányozzák a diákok. A berendezések szerkezeti egységeit különböző oktatótáblák és motormetszetek teszik még szemléletesebbé, a korszerű elektronikus befecskendező rendszerrel felszerelt motorok üzemelését pedig számítógépes tesztprogramokkal felügyelik. Az iskolának nemrég sikerült beszereznie egy korszerű dízel oktatómotort, amelyet a tavalyi megtakarításból vásároltak meg. – Sajnos, az utóbbi időben a pályázati lehetőségek csökkennek, de néhány évvel ezelőtt decentralizált projekt segítségével alakítottuk ki a diagnosztikai labort, illetve szakképzési hozzájárulásból tudunk fejleszteni – fogalmazott az intézmény vezetője. Hozzátette: 2012 januárjában lépett hatályba az új szakképzési törvény, mely szerint nem közvetlenül az iskolába, hanem a központi alapba érkeznek a befizetések. A speciális oktatópad a leggyakrabban alkalmazott hidraulikus  technika tanulmányozását teszi lehetővé Csukásba járó diákok számára. A forgácsolóműhely fejlesztése folyamatosan történik: az elmúlt években maró- és esztergagépet vásároltak, illetve az utóbbi berendezések elavult példányai helyett három modern eszközt szereztek be.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.