Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Farsangi mulatságot rendeztek a néptáncosok

A “Rábaköz Öröksége” Közhasznú Alapítvány is azon szerencsés nyertesek között van, amely részesült a városi civil alapból. “A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével”címen meghirdetett pályázat egyik kedvezményezettje a néptánciskolát működtető szervezet. A miniprojekt részeként tartották meg nemrég a farsangi táncházat. Csitei Gábor, a néptánciskola igazgatója azt ígérte, hogy legalább két ehhez hasonló táncházat fognak még rendezni a program részeként. A legkisebbeket (óvodásokat és alsósokat) délután négyre várta a felvidéki Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás, hat után pedig a nagyobb gyerekeknek mátyusföldi táncot tanítottak. A farsangi rendezvény annyiban különbözött a szokásos táncházaktól, hogy jelmezben jelentek meg a résztvevők, és a talpalávalót Cseh Tamás zenekara húzta. A népszokások bemutatásával most nem foglalkoztak, de a Király-tó Óvoda és Bölcsőde óvónőinek közreműködésével kézműves játszóházban  próbálhatták ki ügyességüket az álarckészítésre vállalkozó gyerekek.
A kapuvári táncosok közös fellépésre készülnek több rábaközi együttessel. Március 17-én a MOM Kulturális Központban megrendezésre kerülő nagy programra készülnek, amelyen a Nyugat-Dunántúl fog bemutatkozni. A néptáncosokat az elmúlt évekhez hasonló, de idén megrendezésre kerülő városi fesztiválokon szintén láthatja a nagyközönség – tette hozzá Csitei Gábor.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.