Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Farádi diáknap osztrák vendégekkel

A farádi Király Iván Körzeti Általános Iskolában minden évben május végén rendezik meg a diáknapot - tudtuk meg az igazgatótól, aki lelkesen sorolta az érdekesebbnél érdekesebb programokat.  A vendégeket magyaros gulyáslevessel kínálták, s az ügyességi vetélkedők helyezettjeit támogatóktól kapott jutalmakkal díjazták. Márczisné Varga Lívia kiemelte: a gyerekek között barátságok köttetnek, és a helyiek gyakorolhatják a német nyelvet.
Minden farádi iskolába járó gyermek megtanulja a síelés alapjait. Ezt már Szabó Károly testnevelő tanár mondta. Hozzáfűzte: Ha lesz arra lehetőségük, hogy a hegyekbe utazzanak, már felkészülten síelhetnek, a gyakorlásra pedig az iskola műanyag pályáján van lehetőség. A tanár tudomása szerint az országban ezenkívül még Budapesten és Dorogon működik hasonló, iskolában felállított pálya, aminek előnye, hogy ingyenesen vehetik igénybe a diákok.
Horváth Péter, a diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy a hulladékgyűjtésből befolyt összegből finanszírozták a rendezvényt: sportvetélkedőt, lovas kocsikázást, tanár-diák focit, kerékpáros- és sorversenyeket, a kisebbeknek játékos feladatokat szerveztek. Kameránk előtt megszólaló farádi diákok elmondták, hogy élvezik a tanításmentes napot, és jó dolog a kötetlen ismerkedés. A harmadik osztályos Bóna Biankának tetszett a nyüzsgés, valamint a kerékpáros- és sportverseny. Jómaga a sorversenyre nevezett be. Bogdán Laura is élvezte a szórakoztató programokat és az osztrák gyerekek társaságát, ezen a napon több új barátot szerzett magának.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.