Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Farád polgármestere csapatmunkában képzeli el a falu felvirágoztatását

A győri Jedlikben végzett fiatal annak idején szülei unszolására a vendéglátásban helyezkedett el. Ami sokkal érdekesebb, hogy Szalai Zoltán életében két nagyobb változás is bekövetkezett: útban van a negyedik unoka, tehát gyarapodik a család, a másik tényt pedig  mindenki tudja a településen: - Most, hogy a választásokon sikerült nyernem, azóta én lettem Farád polgármestere  - közölte a hírt maga az érintett. Igen, de mi volt előtte? Korábban a lövészklubban is tevékenykedett, később pedig felkérték az önkéntes tűzoltók (erről később is szó lesz)elnöki posztjára. Utóbbival kapcsolatban elégedetten állapította meg: sikerült kimozdítani a holtpontból a közösséget. - Nem volt tőlem távol a társadalmi munka sohasem - fűzte hozzá a polgármester, aki úgy gondolja, többször tanúbizonyságát adta szociális érzékenységének és a választáson szerzett többletszavazatai is azt mutatják, hogy kedvelik őt az emberek.
Az új polgármester alapvető változást szeretne elérni a következőben: a polgármesteri hivatalba és annak intézményeibe ne úgy járjanak be a dolgozók nap mint nap, hogy attól  rettegnek, mi lesz, hanem örömmel  lássanak neki a munkának. Vallja, hogy a felszabadult és vidám ember sokkal nagyobb teljesítményre képes.
Szalai Zoltán csapatmunkában szeretné megvalósítani terveit, a külsős szakembereket is úgy gyűjtötte maga köré, hogy minden területnek legyen képviselője. - Aki a mi szekerünket húzza, azt szívesen látom, a jó szándékú kritikát pedig szinte elengedhetetlennek tartom - jegyezte meg a beszélgetőpartner. Jelezte, hogy a rosszindulatú acsarkodásnak nem enged teret, de aki tenni akar, annak lesz rá lehetősége. Bízik maga és társai szorgalmában, s egyébként is szavahihető ember, ezért azon lesz, hogy beváltsa ígéreteit. Farád eddig nem jutott egyről a kettőre az óvoda ügyében, ezért pályázati forrásból szeretnék finanszírozni a beruházást. Elődjével ellentétben nem délibábot kerget, annál sokkal reálisabb, a 300 millió felével is megelégedne. Javításra szorul az iskola szigetelése, de ugyanígy beázik a könyvtár, amit nemsokára megoldanak. Nyolc éve álltak neki a ravatalozónak, amelyből eleddig a fogadórész készült el, de a polgármester szerint  egy ekkora faluhoz már illenék a végtisztesség megadására alkalmas hely. Két utcát  portalanítani kellene, a gödrökkel telit pedig járhatóbbá tenni, ha máshogy nem megy, akár mart aszfalttal - mondta a falu vezetője. Az orvosi rendelőre pályázat útján nyertek 31 millió forintot, mely arra lesz elég, hogy felújítják a tetőzetet, kicserélik a nyílászárókat és a padozatot, átfestik a falakat, és néhány új eszközt vásárolnak. Muszáj lesz áthelyezni néhány falat, hogy ne egy légtérben várakozzon a felnőtt, a gyermek és a védőnői ellátásra váró páciens, de a parkoló is bővítésre szorul.
Szalai Zoltán hangsúlyozta: a falunapi  programokat elsősorban maguknak szervezik, ezért az a lényeg, hogy a helyiek jól érezzék magukat, ami persze nem azt jelenti, hogy ne látnák szívesen a környékről érkezőket. Farádot illetően pedig elmondta: akarhatna ő sok mindent, de a pályázatok kiírásánál dől el minden. Azt persze tudja, hogy mire lenne szüksége a településnek, ezért  mihelyt lehetőségük lesz rá, azonnal belekezdnek.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.