Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Farád felújított tűzoltójárműve

Felkészült tűzoltókra van szüksége az önkéntes egyesületeknek, ezért az újoncok  automatikusan részt vettek a legutóbbi  oktatáson, aki viszont már korábban teljesítette, az mentesült a negyven órás tanfolyam alól.
A témával kapcsolatban megszólalt Baán Zoltán is, aki 1996 óta tagja a farádi önkéntes tűzoltóegyesületnek, közel hat esztendeje pedig betölti a parancsnokhelyettesi funkciót. Amennyiben baj van, a csornai parancsnoksághoz tartozó farádi állományt négy településhez riaszthatják. - Idén tűzesethez nem vonultunk, télen műszaki mentés volt a falu határában - mondta a parancsnokhelyettes. Sok önkéntes egyesület örülne, ha olyan járművel rendelkezne, mint amilyen a farádiaknak van - jegyezte meg a riportalany. A 300 ezer forintból felújított 6550 cm3-s, 125 LE-s Ifa alapban kb. 2000 liter víz és 500 liter habképző szer szállítására képes, de utóbbi tartályába szintén a folyékony halmazállapotú anyagot töltik. Az 1800-as fordulatszámú szivattyú pedig 2200 liter/perc teljesítményre képes.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.