Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Falumegújítás pályázati pénzből

Bodonhelyen tavaly átépítették a buszmegállókat, de akkor a váróhelyiségre nem jutott pénz. Mivel már akkor kiírták a falumegújítást célzó pályázatot, a fedett  buszvárókkal megvárták az eredményhirdetést.
A polgármester örömmel mutatta stábunknak a komfortosabb megállóhelyeket.
Jelenleg a buszváróval szemben lévő területen építkeznek, ahol  rendezvények megtartására alkalmas fedett színpadot alakítanak ki
Az árnyékolóval védett részre asztalokat és székeket fognak kitenni, amely a fiatalok szabadban tartózkodását teszi kellemesebbé.
Tavasszal televíziónk is tudósított a Rába folyó áradásáról, mely a belvízzel együtt nagyon komoly károkat okozott a településnek. A Dózsa utca olyan mélyen fekszik, hogy a víz teljesen elöntötte az egyik ház udvarát, és az itt lévő járdaszakaszt. Az önkéntes tűzoltók jöttek a segítségükre, hogy az önkormányzat szivattyújával távolítsák el a felesleges vizet.
Vis maior pályázaton 2,3 millió forintot nyertek a károk helyrehozatalára. Az erre a célra szánt keretet kiegészítve, kicsit hosszabb szakaszon javítják ki a gyalogjárdát, mint amekkorát fel kellett szedni. Ugyanígy gondot jelentett a belvíz a Petőfi és a Szabadság utcában, ahol gyorsan közbe kellett avatkozni a lakóépületek megmentéséért. A kármentő pénzből e helyeken az út, az útpadka és az árok helyrehozatalát oldják meg.
Árvíz után jött a forróság, és hamarosan a hideg. A lakosság nagyobb része elegendő tüzelőanyaggal rendelkezik, de néhány család a tél beálltával segítségre szorul. Az önkormányzat kis területű, saját erdőrészéből fát ajánl fel nekik kivágásra, ezenkívül, hogy olcsóbban jussanak hozzá, néha liciten értékesítik a tüzelőnek való anyagot.
Beküldés dátuma: 2013. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.