Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fabula kicsiknek, nagyoknak, még nagyobbaknak

A legtöbb amatőr vagy profi zenész csapathoz hasonlóan az 1981-ben alakult Fabula együttes az évtizedek során több átalakulást ért meg. Varga Jenő szerint a zenekarban játszó és időközben kilépett tagok is jól jártak, mert itteni szereplésük pozitívan befolyásolta későbbi pályafutásukat. A 2009-es nagy újrakezdést abból a meggondolásból kezdeményezték, hogy szerintük van helyük a mai zenei palettán. Eleinte nemcsak saját dalaikat, hanem mások megzenésített verseit adták elő, majd Baranyai László csatlakozása után kezdett formálódni önálló zenei világuk. A nagyobb győri, székesfehérvári és pécsi fellépéseken elért komoly eredmények arra sarkallják őket, hogy ezen az úton érdemes továbbhaladni. A gyerekműsorok mellett egy ideje a felnőtteknek szóló irodalmi estekre is készülnek, harmadikként pedig a nagyobb létszámú együttest igénylő populárisabb, és emiatt többféle verses-zenés műfajban szólalnak meg. – Ma már egyre többen ismernek bennünket a Dunántúlon, de Soprontól Budapesten át Szekszárdig sok helyen megjelenünk, s legutóbb az Utazás Kiállítás programján szerepeltünk – mondta Varga Jenő.
Turbók Attila arról tájékoztatott, hogy tavasztól őszig alig van olyan hétvége, hogy a „nagy formációnak” ne lenne fellépése. Kálló Kamill, mint képzett zenész vette kézbe a hangszerelést – tette hozzá a zenekari tag. Mint ahogy a legtöbb cég vagy szervezet, ők is szigorú munkamegosztás szerint működnek, tehát felosztották egymás közt a feladatokat. A próbákra és a fellépésekre a hangszerét mindenki hozza magával, mert az állandó zenekari eszközöket és kihangosítást eddig még nem sikerült beszerezniük – derült ki az interjúból. A Fabula közönségét az utóbbi „hiányosság” valószínűleg nem befolyásolja, hiszen mindig szépszámú rajongótáboruk van.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.