Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ezt jól kifőzték: hat és félmillió forint értékű játszóteret adtak át Enesén

A “Főzzön játszóteret”elnevezésű program nem az említett édesség elkészítésére ösztönöz, hanem a Knorr Delikát8 termék vonalkódjának szorgos  gyűjtögetésére. A projektben résztvevőnek legalább egy kilogrammnyi ételizesítő felhasználását kellett bizonyítania a termékazonosító beküldésével. Enese több mint 900 községet előzött meg a gyűjtéssel, és a pályázó bármely  magyarországi település nevét megadhatta kedvezményezettnek, ahol játszótér építését vagy régi felújítását tervezik.
Sem időt, sem pénzt nem kímélve áldoztak az eneseiek az új játszótér érdekében - jegyezte meg Mesterházy József polgármester az ünnepélyes átadón, majd hozzátette: Nem volt olyan enesei, aki ne tudott volna a delikátos akcióról. Sőt, az igyekezet a falu határain túlra is átterjedt, így 6900 darab vonalkódot küldtek be a meghirdetett címre. Eddig egyetlen közösségnek sem sikerült ennyi termékazonosítót összeszednie a több éve zajló program felhívására. A polgármester úgy véli, hogy az átadott létesítmény több mint játszótér, sokkal inkább közösségi találkozóhely, mert itt a gyerekeket kísérő szülők is elbeszélgethetnek egymással. Tudomása szerint az elmúlt negyven esztendőben mindössze két közterületi játszótér épült a faluban, s azóta már egyik sincs meg, de abban bízik, hogy a most felavatott objektum hosszú évtizedeken át fogja szolgálni a helyieket.
“Az enesei új «Delikát8 játszótér» Némethné Kránicz Anikó által összefogott, közös gyűjtés eredménye” - hirdeti a tábla a helyszínen. Az Enese községért emlékéremmel jutalmazott szervező a mostani szerepvállalásán túl több éves közösségi munkájával érdemelte ki az elismerést. A kitüntetett megköszönte a dicsérő szavakat, de mint mondta, ő csupán élt az élelmiszer-forgalmazó vállalat által felkínált lehetőséggel és összefogta csapatát. Az eneseiek körlevélből szereztek tudomást a Knorr-akcióról. - A gyűjtést már 2009-ben elkezdtük, de akkor nem nyertünk. Úgy gondoltam, idén a miénk lesz a játszótér - szögezte le a megmásíthatatlan tényt a szervező. Az egy éven át tartó 2121 kilogrammnyi ételizesítő vásárlásával túlszárnyalták a tavalyi győztes mennyiségét is. Anikónak először családja támogatását kellett megszereznie, majd következhetett az óvoda és az iskola. A szülők is terjesztették a felhívást munkahelyükön, és hamar híre ment a mozgalomnak településszerte. Olyan vendéglő is akadt a környéken, amely a cél érdekében szokott át a Delikát használatára - mesélte az agilis anyuka, aki kozmetikus lévén saját munkaidejét úgy osztotta be, hogy erre is maradjon energiája. Az eleinte kételkedők is hinni kezdtek a program sikerében, ahogy jött a jelentés: Enese vezeti a tabellát. Anikó a pályázatról most lecsúszott településeket arra biztatja, hogy ne adják fel a reményt, hiszen az év folyamán még további véletlenszerű sorsolások várhatóak a Knorr Delikátnál.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.