Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ezt bizony látni kell!

Három éve az egyesületi tagok fejében merült fel az ötlet: jó lenne szebbé varázsolni a többek által látogatott városközpontot. Szezononként más és más figura kerül kihelyezésre, s azóta minden esztendőben bővítik a kreatív alkotásokat. Tavaly az őszi hangulatot idéző ábrákkal tették látványosabbá a települést, Mikuláskor pedig szintén az aktuális ünnepnek megfelelő illusztrációval kedveskedtek a gyerekeknek. 2013 tavaszán előkerültek a tavaly készült tárgyak, bízva abban, hogy az időjárás is „észreveszi” végre az évszakváltást. A felújított, újrafestett figurák megint eredeti fényükben pompáznak, és az egy évvel ezelőtti kollekciót néhány új dologgal is kiegészítették: színes virágokkal és nyuszikkal tették vidámabbá a szabadtéri tárlatot. A gyerekek örülnek a farönkökből készült tapsifüles fejeknek, a nyulcsalád pedig kis házában várja a látogatókat. Tyúkanyó tojásait melengeti, és a mellette kapirgáló csibéivel várja a napsugár éltető melegét.
Tuba Lászlóné, a Beled Jövőjéért Egyesület elnöke megköszönte a vicai asszonyok aktív közreműködését, Horváth Zoltánnak pedig a faház elkészítését. Foki Józsefné külsős pártoló tag ötleteivel és munkájával régóta hozzájárul a díszek kihelyezéséhez. Az elmúlt évek során ezek a kedves figurák sem menekültek meg teljesen  a rongálástól, de a szervezők bíznak az emberek józan viselkedésében, hisz a többség alig várja, hogy megcsodálhassa a „meseparkot”.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.