Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Évek óta jól szerepelnek a beledi alsó tagozatos atléták a versenyeken

Az előzményekről a következőt érdemes tudni: Beled csapata nyerte a  térségben megrendezett játékos sportvetélkedő területi fordulóját, mellyel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a január végén megrendezésre kerülő kónyi megyei döntőn. De még visszatérve a területi válogatóra: Dobos Andrea azt élvezte a legjobban, amikor nyolcas alakzatban kellett vezetni a labdát az ütővel, osztálytársa, Bertha Zsófia viszont a labdapattogtatást  kedvelte inkább. A két 4.a osztályos diák sokat gyakorolt a verseny előtt, és tanáruktól jó felkészítést kaptak.
Takács Sándor harminc esztendeje választotta a tanítói pályát, és amikor sorra szűntek meg a kis iskolák, került vissza Rábakecölről Beledre, ahol Ádám Ildikó kolléganőjével vezeti a testnevelési órákat. Az iskola sportéletét a játékos vetélkedőn kívül meghatározza az atlétika, a korcsoportonként rendezett focimérkőzés és a kézilabda. Az ugróköteles csoport tagjai szintén ügyesek, és rendszeresen fellépnek a különböző rendezvényeken.
A játékos sportversenyeknek nagy hagyománya van Beleden, már a ‘80-as években rendeztek ilyen jellegű rangadókat, csak akkor még “Ügyesség, bátorság”néven szerepeltek. Takács Sándor elmondta, hogy a 17-szeres megyei bajnoki cím további eredmények megszerzésére kötelezi őket. Tavalyelőtt érték el eddigi legjobb eredményüket, mert  eljutottak az országos döntőig, ahol a legjobb nyolc versenyzővel mérhették össze erejüket. A pedagógus szerint a játékos vetélkedőre való felkészülés az alsósoknak jó alapokat ad az atlétikai versenyekhez is, hiszen rengeteg labdás és gyorsasági feladatot kell gyakorolniuk. A testnevelő tanár a siker titkát abban látja, hogy óriási lelkesedés van a gyerekekben, akik ráadásul fegyelmezettek, és képesek hónapokon át ugyanazért a célért küzdeni.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.