Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Évek óta jól szerepelnek a beledi alsó tagozatos atléták a versenyeken

Az előzményekről a következőt érdemes tudni: Beled csapata nyerte a  térségben megrendezett játékos sportvetélkedő területi fordulóját, mellyel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a január végén megrendezésre kerülő kónyi megyei döntőn. De még visszatérve a területi válogatóra: Dobos Andrea azt élvezte a legjobban, amikor nyolcas alakzatban kellett vezetni a labdát az ütővel, osztálytársa, Bertha Zsófia viszont a labdapattogtatást  kedvelte inkább. A két 4.a osztályos diák sokat gyakorolt a verseny előtt, és tanáruktól jó felkészítést kaptak.
Takács Sándor harminc esztendeje választotta a tanítói pályát, és amikor sorra szűntek meg a kis iskolák, került vissza Rábakecölről Beledre, ahol Ádám Ildikó kolléganőjével vezeti a testnevelési órákat. Az iskola sportéletét a játékos vetélkedőn kívül meghatározza az atlétika, a korcsoportonként rendezett focimérkőzés és a kézilabda. Az ugróköteles csoport tagjai szintén ügyesek, és rendszeresen fellépnek a különböző rendezvényeken.
A játékos sportversenyeknek nagy hagyománya van Beleden, már a ‘80-as években rendeztek ilyen jellegű rangadókat, csak akkor még “Ügyesség, bátorság”néven szerepeltek. Takács Sándor elmondta, hogy a 17-szeres megyei bajnoki cím további eredmények megszerzésére kötelezi őket. Tavalyelőtt érték el eddigi legjobb eredményüket, mert  eljutottak az országos döntőig, ahol a legjobb nyolc versenyzővel mérhették össze erejüket. A pedagógus szerint a játékos vetélkedőre való felkészülés az alsósoknak jó alapokat ad az atlétikai versenyekhez is, hiszen rengeteg labdás és gyorsasági feladatot kell gyakorolniuk. A testnevelő tanár a siker titkát abban látja, hogy óriási lelkesedés van a gyerekekben, akik ráadásul fegyelmezettek, és képesek hónapokon át ugyanazért a célért küzdeni.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.