Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Évek óta jól szerepelnek a beledi alsó tagozatos atléták a versenyeken

Az előzményekről a következőt érdemes tudni: Beled csapata nyerte a  térségben megrendezett játékos sportvetélkedő területi fordulóját, mellyel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a január végén megrendezésre kerülő kónyi megyei döntőn. De még visszatérve a területi válogatóra: Dobos Andrea azt élvezte a legjobban, amikor nyolcas alakzatban kellett vezetni a labdát az ütővel, osztálytársa, Bertha Zsófia viszont a labdapattogtatást  kedvelte inkább. A két 4.a osztályos diák sokat gyakorolt a verseny előtt, és tanáruktól jó felkészítést kaptak.
Takács Sándor harminc esztendeje választotta a tanítói pályát, és amikor sorra szűntek meg a kis iskolák, került vissza Rábakecölről Beledre, ahol Ádám Ildikó kolléganőjével vezeti a testnevelési órákat. Az iskola sportéletét a játékos vetélkedőn kívül meghatározza az atlétika, a korcsoportonként rendezett focimérkőzés és a kézilabda. Az ugróköteles csoport tagjai szintén ügyesek, és rendszeresen fellépnek a különböző rendezvényeken.
A játékos sportversenyeknek nagy hagyománya van Beleden, már a ‘80-as években rendeztek ilyen jellegű rangadókat, csak akkor még “Ügyesség, bátorság”néven szerepeltek. Takács Sándor elmondta, hogy a 17-szeres megyei bajnoki cím további eredmények megszerzésére kötelezi őket. Tavalyelőtt érték el eddigi legjobb eredményüket, mert  eljutottak az országos döntőig, ahol a legjobb nyolc versenyzővel mérhették össze erejüket. A pedagógus szerint a játékos vetélkedőre való felkészülés az alsósoknak jó alapokat ad az atlétikai versenyekhez is, hiszen rengeteg labdás és gyorsasági feladatot kell gyakorolniuk. A testnevelő tanár a siker titkát abban látja, hogy óriási lelkesedés van a gyerekekben, akik ráadásul fegyelmezettek, és képesek hónapokon át ugyanazért a célért küzdeni.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.