Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Evangélikus tábor Beleden

A tanév végén a pandémiától felszabadulva Beleden is táborok egész sora intult el. Az evangélikusok a gyermekekkel töltött időt két részre osztották: napközis táborba hívták őket július 1-4-ig, valamint aug. 27-29-ig. A családi nappal egybekötött augusztusi programra még több gyermek jelentkezett.

A beledi evangélikus gyülekezet tábora a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó tematikája alapján valósult meg – mondta Ihász Beatrix, akinek nagy segítséget nyújtott Tiborcz Dániel félállású hitoktató. A programokat részben pályázati pénzből finanszírozták – tette hozzá az esperes.
Első nap a közösségépítésre helyezték a hangsúlyt, ezt követően pedig azzal foglalkoztak, hogy előbb utóbb mindenki szembe találja magát valamilyen problémával, és ezekre milyen válaszokat lehet adni. A gyerekek nem voltak híján a kreatív ötleteknek és aktívan részt vettek a reggeli és délutáni áhítatban is. Dávid és Góliát történetén keresztül szemléltették, hogy miként győzheti le az esélytelen a nála sokkal erősebbet. – Ezen keresztül próbáljuk megértetni a gyerekekkel, hogy néha vannak olyan csaták, amikor az Úristen segítségét kérjük és így kulcsoljuk kezünket imádságra. Meglátogatták a büki Napsugár Játszóparkot, ahol a nagyobbak a kötélpályán tették próbára bátorságukat.

A táborozók minden évben létrehozzák közös alkotásukat Papp Márta Ilona amatőr festőművésszel, aki a mostani alkalomra magával hozta Spanyolországban élő, Beleden nyaraló unokáit is. Idén Dávid és Góliát történetét örökítették meg a vászonra, melynek kivitelezéséhez a gyerekek egy-egy ecsetvonással járultak hozzá. Délután Budai Viktória fazekas ismertette meg a táborozókkal a rábaközi motívumokat. A kész kerámia tárgyakat a tábor végén mindenki hazaviszi, mely maradandó emlék lesz a fiatal alkotók számára.

– A szombati nap délelőttjén lehetőség nyílt még korongozásra és az agyaggal való ismerkedésre, „gyurmázásra”. Egy mini jelenetekből álló feldolgozás is készült a Dávid és Góliát történetéhez arra a kérdésre keresve a választ, hogy a XXI.század Dávidjai miként küzdenek meg a Góliátokkal. A vasárnapi istentiszteleten- a felnőttek örömére- összefoglaltuk a tanultakat és kiállítást rendeztünk az alkotásokból. Lehetőségünk nyílt még 3 kedves énekünk bemutatására is. A gospel jellegű előadásba már a felnőttek is bekapcsolódtak. Az istentiszteleten a prédikáció is rendhagyó volt, a gyermekek az oltár előtt vettek részt az interaktív összefoglalásban, amiben segített a kivetített, témakörönként csoportosított sok fotó is. Zárásként a kisebbek az oltárnál áldást kaptak, a nagyobbak pedig az úrvacsora szentségével élhettek. A templom előtti pogácsázásnál a gyermekek szülei előtt idéztük fel az elmúlt napok legszebb élményeit – mondta Ihász Beatrix.

Beküldés dátuma: 2021. 07. 19.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

Hirdetés