Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Érezhető az emberek hangulatán, hogy örülnek a munkának

Mint ahogy arról televíziónk tudósított, a pályázat mezőgazdasági és parkgondozói  tevékenységet finanszíroz. Az önkormányzat azzal a szándékkal vette vissza korábban bérbe adott földjeit, hogy a közmunkások által megtermelt zöldségeket és egyéb terményeket az iskola konyhája fogja hasznosítani. Jakab Zoltán alpolgármester arról számolt be, hogy eddig egy hektár burgonyát és 800 négyszögöl hagymát ültettek el, valamint 2000 tő akácfacsemetét telepítettek a területre. Tíz-húsz esztendő múlva kiegészítő alternatív tüzelőanyagként szeretnék felhasználni a faanyagot.
Amennyiben sikeres lesz a 2011 decemberéig tartó közmunkaprogram, további földterületeket vesznek vissza a bérlőktől megmunkálásra - tette hozzá Jakab Zoltán, aki szerint a régóta munka nélkül tengődő emberek kortól függetlenül értékelik, hogy újból dolgozhatnak. A most megművelt földbe nem lehet ugyanazt elültetni, de továbbra is a zöldségtermesztésben gondolkodnak. Mivel az idén kicsit megkésve álltak neki a tavaszi munkálatoknak, mással nem tervezhettek, mint az áprilisi vetésű növényekkel, de a burgonyát épp a krumpliültetés ünnepén, április 4-én sikerült lerakni.
Szabó László beledi lakos korábban az egyik fertődi cégnél dolgozott, mint raktáros. Leépítés miatt tizenhárom évi munkavégzés után került az utcára társaival együtt. A két éve álláskereső férfitól nem áll távol a mezőgazdasági tevékenység, mivel otthon is megműveli a kertet, épp ezért örül a közmunkának, hiszen a környéken egyelőre más lehetőség nem akadt számára.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.