Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Épületek és parkok szépülnek meg Kapuváron

– Végre megújulhat a város központja, és méltó környezetet tudunk teremteni az ide látogató turisták, és természetesen a kapuvári lakosok számára – mondta Hámori György a “Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” című kétfordulós pályázat támogatási szerződésének aláírása után. A polgármester hozzátette: a munka dandárja még csak most következik. Közbeszerzési eljárás keretében döntenek a kivitelezőről, akivel jövő év februárjában írhatják alá a szerződést, tavasszal pedig megindul az építkezés. Amennyiben az időjárás is úgy akarja, jövőre befejeződik a beruházás, a projekt hivatalos zárása pedig áthúzódik 2013-ra.
A projekt tartalmazza a valamikor Esterházy-vadászkastélyként működő városháza rendbe tételét, mely mai állapotában méltatlan a központi elhelyezkedéséhez és funkciójához. A komplett tető- és nyílászárócsere mellett külső homlokzati felújítást kap az épület. A művelődési ház szintén teljes korszerűsítés előtt áll. Szép zöld felületeket terveznek a környéken, melyből nem marad ki a várárok sem. Szintén megújul a Hősök parkja, ahova szökőkutat fognak elhelyezni, a díszkerteket behálózó utakat pedig térkővel borítják. Továbbá felújítják a Szent Anna-templom külső homlokzatát. A rekonstrukció a Piactérrel folytatódik, illetve a pályázathoz  csatlakozó tulajdonosok üzleteit akadálymentesítik. A temetői főbejárat szintén ennek a programnak a keretében újul meg. A “Jószív” Temetkezési Kft.,mint konzorciumi tag csatlakozott a pályázathoz, és saját felelősségére már tavaly elkészíttette a hozzátartozók méltó fogadására alkalmas épületet.
Hámori György szerint a gyönyörűen megújult városbelső a kitörési pontnak számító gyógyturizmus szempontjából is hasznos lehet.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.