Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Épületek és parkok szépülnek meg Kapuváron

– Végre megújulhat a város központja, és méltó környezetet tudunk teremteni az ide látogató turisták, és természetesen a kapuvári lakosok számára – mondta Hámori György a “Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” című kétfordulós pályázat támogatási szerződésének aláírása után. A polgármester hozzátette: a munka dandárja még csak most következik. Közbeszerzési eljárás keretében döntenek a kivitelezőről, akivel jövő év februárjában írhatják alá a szerződést, tavasszal pedig megindul az építkezés. Amennyiben az időjárás is úgy akarja, jövőre befejeződik a beruházás, a projekt hivatalos zárása pedig áthúzódik 2013-ra.
A projekt tartalmazza a valamikor Esterházy-vadászkastélyként működő városháza rendbe tételét, mely mai állapotában méltatlan a központi elhelyezkedéséhez és funkciójához. A komplett tető- és nyílászárócsere mellett külső homlokzati felújítást kap az épület. A művelődési ház szintén teljes korszerűsítés előtt áll. Szép zöld felületeket terveznek a környéken, melyből nem marad ki a várárok sem. Szintén megújul a Hősök parkja, ahova szökőkutat fognak elhelyezni, a díszkerteket behálózó utakat pedig térkővel borítják. Továbbá felújítják a Szent Anna-templom külső homlokzatát. A rekonstrukció a Piactérrel folytatódik, illetve a pályázathoz  csatlakozó tulajdonosok üzleteit akadálymentesítik. A temetői főbejárat szintén ennek a programnak a keretében újul meg. A “Jószív” Temetkezési Kft.,mint konzorciumi tag csatlakozott a pályázathoz, és saját felelősségére már tavaly elkészíttette a hozzátartozók méltó fogadására alkalmas épületet.
Hámori György szerint a gyönyörűen megújult városbelső a kitörési pontnak számító gyógyturizmus szempontjából is hasznos lehet.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.