Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Épül, szépül Páli község

A helyiek szorgalmához társult a rábaközi Leader-munkacsoport támogatása, s az eredményes pályázat révén 5 milliót nyertek a 8,5 milliós összköltségű beruházásra. Póczik András polgármester szerint az itt élők méltán büszkék lehetnek művelődési ház és a 360 éve épült templom környékének rendbe tételére, a falusiak békés körmenetének helyszínére, a megszépült főtérre. Páli első embere televíziónknak adott nyilatkozatában jelezte: a templomot nyolc évvel ezelőtt felújították, s csupán ötven esztendővel fiatalabb nála a kálvária, ezért arra is ráfért a korszerűsítés. Páliban láthatóan nem válik szét az egyház és az önkormányzat munkája, de a gazdasági szféra érdeke is azt diktálja, hogy jó kapcsolatot ápoljon mindegyikükkel, s Póczik András úgy véli, ez a szoros együttműködés különösen igaz a kistelepüléseken. A páliak további szerepet szánnak a kálvária körüli térnek, és elképzelhetőnek tartják, hogy parkoló valamint pihenőhelyekkel bővítik a falu központját, ahol a polgármester szívesen látna egy szép szökőkutat is.
Gyopáros Alpárt nem lepte meg a páliak sikere olyan értelemben sem, hogy régóta ismeri a falu agilis vezetőjét, aki képviselőtársaival mindent megtesz annak érdekében, hogy életképes maradjon a település. Az országgyűlési képviselő támogatásáról biztosította Pálit, és a hozzá hasonló Csorna környéki kisközségeket. Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.