Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Épp arra nem volt megoldás, ami a vállalkozás szempontjából a legfontosabb - feléledő Hangya szövetk

A vidéken élő, ezért a falusi környezetet jól ismerő szakértőnek nem volt új a Leader szervezetek törekvése, viszont az embereket foglalkoztató aktuális problémákat nem ismerte. A szövetkezet  a kis települések gazdasági szereplőinek perspektíva nélküli állapotát szeretné megszüntetni. A gesztor szervezet vezetője szerint az érintettekben megvan a változásra való fogadókészség, viszont csak a projektek végén szembesülnek azzal, hogy mit kezdjenek az előállított mezőgazdasági termékekkel. Ha nincs fizetőképes kereslet, az egész munka értelmét veszti - jegyezte meg Mészáros István, aki így folytatta: Ebből kiindulva konkrét piackutatásba kezdtek, s majd az ajánlattétel után kapcsolódhatnak be a termelési folyamatba a vállalkozói szektor képviselői. Mivel a Leader arról szól, hogy a tagság egyfajta önmegvalósítással jusson előbbre, és ne legyen kitéve a profitérdekelt magánvállalkozások kényének, ezért a program végrehajtásához a  legideálisabb gazdasági szervezeti formának a régen is működött Hangya szövetkezetet tartották, amely a hovatartozás és a foglalkozásra való tekintet nélkül tudja képviselni a csoportokat. Az  önálló jogi személyként bejegyezett Megújuló Hangya-2010 Szövetkezethez csatlakoznak a helyi szerveződések, melyek települési vagy termék szinten kooperálnak egymással. Mészáros István arra figyelmeztetett, hogy ez a forma nem azonos a kolhoz típusú együttműködéssel, mert bolthálózatának kialakítása mellett mindenki megtarthatja saját önrendelkezési jogát. A program tartalma, vagyis a vidékfejlesztés Leader-szerű, de a kivitelezés már szövetkezeti jellegű, ezért a koordinálásra a helyi önkormányzatokkal és civilekkel napi kapcsolatot tartó Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület a legalkalmasabb.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.