Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Enesei labdarúgópalánták

Szülői megkeresésre indult az utánpótlás nevelés Enesén, ahol foci serdülőcsapatot alakítottak, s ahogy jöttek az eredmények, meglátták benne a lehetőséget. A Bozsik-programhoz való csatlakozás után a hét, a kilenc és a tizenegy éves korosztállyal is  foglalkoztak, melyet azóta kibővítették a tizenhárom és tizenöt esztendős lányokkal és fiúkkal. – Tavaly az U9-es korosztállyal országos döntőn vehettünk részt a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség programjában – mesélte Dömötör Csaba. Hozzátette: idén megyei szintű eredményekkel büszkélkedhetnek. Az U11-es csapat elődöntőn szerepelt a Magyar Diáksport Szövetség által indított versenysorozatban, a 15 éves lányok szintén elődöntőt játszottak. – Ezenkívül amilyen tornán lehet, mi részt veszünk, és szép eredményeket érünk el – mondta a testnevelőtanár. A focistáknak az Enese SC főszponzori tevékenysége adja a biztos hátteret: a felszereléseket, a pályát és az öltözőt. A szülők segítsége nélkül jelenlegi formájában nem tudnák versenyeztetni a gyerekeket – hangzott a kiegészítés. Dömötör Csaba szerint mindamellett, hogy kis lépésekben haladnak előre, nem szabad teljesen beszűkülni, hanem tágabb körben kell az utánpótlás nevelésről gondolkodni, hiszen a magasabb szinteken is ugyanolyan fontosnak tartják a program végrehajtását. Utóbbi jelentősége – úgy véli – már a válogatott csapatban is érződik. A testnevelő közölte: minél több gyerekkel foglalkozhatnak, annál nagyobb az esély a fejlődésre.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.