Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Enesei labdarúgópalánták

Szülői megkeresésre indult az utánpótlás nevelés Enesén, ahol foci serdülőcsapatot alakítottak, s ahogy jöttek az eredmények, meglátták benne a lehetőséget. A Bozsik-programhoz való csatlakozás után a hét, a kilenc és a tizenegy éves korosztállyal is  foglalkoztak, melyet azóta kibővítették a tizenhárom és tizenöt esztendős lányokkal és fiúkkal. – Tavaly az U9-es korosztállyal országos döntőn vehettünk részt a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség programjában – mesélte Dömötör Csaba. Hozzátette: idén megyei szintű eredményekkel büszkélkedhetnek. Az U11-es csapat elődöntőn szerepelt a Magyar Diáksport Szövetség által indított versenysorozatban, a 15 éves lányok szintén elődöntőt játszottak. – Ezenkívül amilyen tornán lehet, mi részt veszünk, és szép eredményeket érünk el – mondta a testnevelőtanár. A focistáknak az Enese SC főszponzori tevékenysége adja a biztos hátteret: a felszereléseket, a pályát és az öltözőt. A szülők segítsége nélkül jelenlegi formájában nem tudnák versenyeztetni a gyerekeket – hangzott a kiegészítés. Dömötör Csaba szerint mindamellett, hogy kis lépésekben haladnak előre, nem szabad teljesen beszűkülni, hanem tágabb körben kell az utánpótlás nevelésről gondolkodni, hiszen a magasabb szinteken is ugyanolyan fontosnak tartják a program végrehajtását. Utóbbi jelentősége – úgy véli – már a válogatott csapatban is érződik. A testnevelő közölte: minél több gyerekkel foglalkozhatnak, annál nagyobb az esély a fejlődésre.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.