Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Én lehettem a téti Ördög Nóra

Török Dzsesszika a reál és a humán tárgyakból egyaránt jól teljesít, de az igazi kedvenc az irodalom. A tanulásra napi egy-két órát fordított, ami nála nem feltétlenül az egyhelyben ülést jelenti: mászkálás közben jobban rögzülnek benne a dolgok, és ha úgy érzi, menet
közben beiktatja az evést és zenehallgatást.

Az általános iskolát tökéletes bizonyítvánnyal záró Török Dzsesszika kiváló tanuló és jó sportoló, de nem hazudtolja meg tini mivoltát: ő is szeret a barátokkal „lógni”. Szabadidejében otthon segít a szüleinek, hogy tehermentesítse őket, amennyire lehet. A  Kisfaludy-díjas téti lány iskolájától mindent megkapott: tudást, támogatást, odafigyelést és szeretetet.  A díjról annyit érdemes tudni, hogy Téten ez a legrangosabb elismerés, amelyet a diákok tanulmányi és sport eredményeik alapján kiérdemelhetnek. Az irodalom és történelem órákról csak felső fokban beszélhet. Kisebb korában valósággal ódzkodott az idegen nyelvektől, de felsőben a tanárok ezt is megkedveltették vele.
Dzsesszika irodalomszeretete már alsós korában megnyilvánult: állandó résztvevője volt a versmondó versenyeknek. Ötödiktől  olyan pedagógust kapott, aki nem a tanítói tekintélyét próbálta előtérbe helyezni, hanem partnere volt a diákoknak.
– Úgy tekintett ránk, mintha a barátunk vagy második anyukánk lett volna. Ő szerettette meg velem a versmondást – mesélte a riportalany, akinek másik kedvelt elfoglaltsága a kézilabda. A sportszeretet édesapja révén régóta benne van a családban, ezért már negyedikes korában részt vett első kézilabda edzésén. A győri csapat szurkolóját felpörgeti a meccsek izgalma.
Az iskolai rendezvények állandó résztvevője versmondóként és műsorvezetőként is meg szokott jelenni az intézmény közössége előtt.
– A gyereknapon én vezettem a téti Csilag születik műsort, így én lehettem a téti Ördög Nóra – jegyezte meg Dzsesszika. Hét-nyolc főből álló baráti csapatával most is tartja a kapcsolatot. A társaságban hangot ad véleményének, de kompromisszumkésznek tartja magát.
Az általánost befejező lány a győri Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában folytatja ősztől tanulmányait. A téti lány minden bizonnyal itt is megállja a helyét, hiszen megkapta az alapokat: szülei kicsi korában belenevelték, hogy mindennél fontosabb a tanulás. Török Dzsesszikát főleg az idegenvezetői szakma vonzza, másik későbbre tartogatott álma pedig a jogász képzés.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 29.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek