Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Emlékező szentmisét tartottak Csornán

A csornai premontrei apátság örömmel kapcsolódott a küldetéshez, mely az igazságtalanságra és a hazaszeretetre hívja fel a figyelmet. A szerzetes szerint napjainkig nem nagyon lehetett hallani a keleti fronton történt nemzeti katasztrófánkról, amit azért a történelemkönyvek megjegyeznek. Az itthoniak hosszú ideig hiába várták a szeretteikről érkező híreket, akik borzasztó körülményeket között sínylődtek a hadszíntéren. Szár Gyula nagyapja a szerencsésebbek közé tartozott, mert hazatért a frontról, de társai közül sokan elestek. A cserkészcsapat vezetője egyfajta békeüzenetnek szánja az emlékező misét, melyet idén Rácz István főhadnagy, tábori lelkész celebrált.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.