Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Emlékezetes nyári élmények

Több mint hatvan hátrányos helyzetű döri, földszigeti és csornai általános iskolás vett részt azon a kéthetes, Balatonalmádiban szervezett táborban, melyen a gyerekek kreativitásának és együttműködő készségének  fejlesztését tűzték ki célul. A Szociális és Gyermekjóléti Központ együttműködő partnerként vett részt a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtár által elnyert pályázatból finanszírozott, népi játékokra és kézműves foglalkozásokra alapozott nyári programon. Turnusonként harminckét fiatal töltötte szünidejét a Balatonnál. Némethné Élő Zsuzsanna, a szociális központ vezetője a biztonságos környezetben berendezett káptalanfüredi ifjúsági tábor színes napirendjéről beszélt: foci, asztalitenisz, csocsó, túrázás, strandolás, hajókirándulás várta a gyerekeket. Életre szóló élmény volt számukra, amikor  vitorláshajóval szelték a habokat.
Stanitz Bettina a korábbi években lovaglótáborban volt, és idén először vehetett részt ilyen nyaraláson, ezért nagyon tetszett neki a Balaton. Még sosem élte át azt, amikor az iszapba süllyed a strandoló gyerekek lába. A fiatal lány bőséges és finom étkezésekről tudott beszámolni, s bármennyire kérdezgettük a legekről, mindig csak az volt a válasz, hogy minden egyformán tetszett neki, ezért nem tud felsorolni  kedvenceket.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.