Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.

Kapuváron a hagyományok szerint május utolsó hétvégéjén tartják a gyermeknapot. A szervezés jelentős része a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ feladata, de munkájukat minden évben segítik a helyi intézmények dolgozói. Idén a Hanyi Kulturális, Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület támogatásával valósult meg a színvonalas rendezvény. A mindenkori időjárás akár el is ronthatja a szabadtéri programokat, de Odoricsné Buthi Krisztina szerint idén ezzel sem volt probléma, mert ideális körülmények közt szórakozhatott mindenki.
Az intézményvezető szerint a sikeres programszervezés kulcsa, hogy több hónappal korábban megkezdődjenek az előkészületek, de a pandémiás időszak után, február-március hónapban azért voltak bizonytalanságok.
A sok támogatónak köszönhetően közel félszáz játéklehetőség és program közül választhattak a gyerekek és a fiatalok, illetve a velük érkező szülők is. 2022-es programkínálatban újnak számított a gumiköteles ugráló, a virtual reality szemüveg, a bűvésziskola és a Pannon-Víz Zrt. közreműködése.
– Mindig figyelünk arra is, hogy ne csak gyerekeknek szóljanak a programok, hanem az idősebb korosztály képviselői jól érezzék magukat –mondta a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője.
A nagyobbak is szívesen kipróbálták a VR-, illetve szimulációs szemüvegeket, az íjászkodást, vagy megtekinthették a Vöröskereszt és a tűzoltók bemutatóját, a fúvósok jóvoltából pedig kipróbálhatták a hangszereket – tette hozzá. A lovas kocsikázáson komplett családok vettek részt. Az elektromos berendezésekkel, járgányokkal, szelfigéppel az ifjúságot célozták meg.
A kapuvári gyermeknapra idén először vonultak ki a Pannon-Víz Zrt. munkatársai, akik ötféle játékelemmel tették színesebbé a különleges napot. Az íjászbemutató és a lovas kocsikázás szintén felajánlásból jöhetett létre. Sokak kedvence volt az arcfestés, a csillámtetoválás és a pónicikli járgány.

A szervezők úgy tapasztalták, ha nagyon sokféle színes, izgő-mozgó dolog áll a gyerekek rendelkezésére, a sok élmény és aktív játékok mellett kevésbé köti le a figyelmüket a színpadi produkció, ennek ellenére sikerült bevonni a résztvevőket az interaktív bohócműsorba. Szintén látványos és érdekes volt a bűvészbemutató, a külön standnál pedig a trükkök egy részét ki is próbálhatták. A Movement Dance School közel egy órás műsorát önkéntes alapon vállalta, hogy szórakoztassa a közönséget. A gyerekeknek szánt műsorfolyamot a Garabonciás együttes előadása zárta.

Beküldés dátuma: 2022. 06. 07.

Kapcsolódó hírek

  • Változások a kiskórházak életében

    Teljes ágykihasználás mellett működik a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs részlege, ami kisebb várólistát eredményezett.

További hírek