Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Elköszöntek a nyártól

A vad- és sertéspörköltet erdei gombával, valamint hagyományos módon készítették el a „főzőmesterek”. Pongrácz László csapatában Huszka Pongrác és Szilágyi János állt be alkalmi szakácsnak, és vállalta, hogy a többiek mustrálják főztjeiket. Abdai Róbert tíz évvel ezelőtt költözött el a lakótelepről, de azóta is állandó résztvevője a nyárbúcsúztató rendezvénynek. A régi ismerősök könnyen egymásra hangolódnak, hisz sok a közös pont az életükben, amiket a táncos mulatságok csak még emlékezetesebbé tesznek. A zenész szívesen szórakoztatja a lakótelepieket, és a diszkó mellett korábbi slágerekkel próbál nosztalgia hangulatotteremteni.
Németh Zsolt a tizennegyedik alkalommal megrendezett nyárbúcsúztatóról elmondta: ahogy a gyermekek kinövik a játékos programokat, egyre inkább a felnőttekre kell helyezni a hangsúlyt, tehát az ő igényeiknek megfelelő szabadidős tevékenységet kell kitalálni. A rendezvény főszervezője a ’90-es években épült lakótelepről azt gondolja, hogy bizonyos fokig zárt rendszerként működik, melynek tagjai mindig figyelnek egymásra,  és ügyelnek a környezet tisztaságára. Valamennyi tuját, bokrot csapatban ültették, a sportpályát is maguknak hozták létre, hogy a szabadtéri programokat megrendezhessék. A nyár végi találkozóra a lakók hozzák a főzni való finomságokat, és egymást kínálják a finom falatokkal. A Felsőszeri szezonzáró buliját a jövőben is a maguk örömére szeretnék megtartani – tette hozzá Németh Zsolt.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.